Tänään televisiossa kevyttä kesäkomediaa, Sussux ja Pimux kilpasilla – kumpi voitti?

iloinen linn

Yle TV1:n iltapäiväohjelmistossa nähdään tänään perjantaina kello 13.20 Jack Witikan ohjaama kevyt komedia Iloinen Linnanmäki (1960).

Tea Istan ja Ismo Kallion tähdittämässä komediassa seikkaillaan Linnanmäen huvipuistosta, jossa kaksi sampoonvalmistajaa ottaa mittaa toisistaan ja Peacockin tähdistä.

Vuonna 1960 värielokuva ei ollut vielä arkipäivää Suomessa. Iloisen Linnamäen laboratoriotyöt tehtiin Suomi-Filmissä ja kerta oli vasta toinen eikä yhtiö vielä kyennyt valmistamaan laadultaan kunnollisia väriduplikaatteja. Elokuvan kestävintä antia ovat dokumentaariset taltioinnit Linnanmäen Peacock-varieteen kansainvälisistä esiintyjistä kesällä 1960.

Elokuvan yleisömenestys oli vuoden huonoimpia.

Lehdistön elokuvasta sanomaa;

Linnanmäki onkin tässä elokuvassa itse asiassa päähenkilönä – ainakin sankarina – sillä varsinaisilla näyttelijöillä ei Witikan ohjaamassa, Harkimon ja Itkosen hyvin, jopa nokkelastikin kuvaamassa ja Royn sepittämässä farssileikissä ole paljon muuta tehtävä kuin juoksennella ottamassa kiinni vaahtopäistä tyttölasta – tai sitten itse vaahdota, tavalla tai toisella” (Helsingin Sanomat)

Ohjaaja Jack Witikalla on makua ja mielikuvitusta niin henkilöohjauksessa kuin värien käytössä ja kuvasommitelmissakin. Jos hän saisi vähän vakavammin otettavia käsikirjoituksia, niin siitä voisi syntyä taloudellisestikin kannattavampaa” (Päivän Sanomat)

(Lähde Elonet)

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone