Tänään televisiossa, sarjisleffan väkivalta turhan ankaraa tähtinäyttelijälle – paheksui myöhemmin julkisuudessa elokuvan linjaa

Tänään TV5:n ohjelmistossa kello 21.00 nähdään verevä toimintapätkä Kick-Ass 2.

Kick-Ass aiheutti taannoin kohua räväkän asenteensa ja tuiman väkivallan johdosta. Chloë Grace Moretz näytteli kovaotteista pääosaa vain 14-vuotiaana.

Jatko-osassa kotikutoiset supersankarit Kick-Ass ja Hit Girl päättävät tehdä paluun, mutta Hit Girl joutuu vetäytymään syrjään. Yksinäinen Kick-Ass liittyy supersankarien ryhmään. Se ei ole huono ratkaisu, sillä superroisto Motherfucker haluaa päästää Kick-Assin päiviltä.

Kakkososa lupaa verta ja vielä enemmän verta, mustaakin tummempaa huumoria sekä sarjakuvamaista toimintaa. Jim Carreyn rooli on poikkeuksellista Carreyta. Carrey tuli myöhemmin toisiin ajatuksiin Yhdysvalloissa sattuneen kouluampumistapauksen johdosta ja sanoutui irti elokuvan väkivaltaisesta linjasta.

Kick-Ass 2:n suurin ongelma on nimittäin se, että sen sankarit ovat yhtä moraalittomia psykopaatteja kuin pahantekijätkin (Film-o-holic/Joonas Alanne)

 

Kun vuoden 2010 ensimmäinen Kick-Ass kyseenalaisti julkisuushimon, supersankarimyytin ja vigilantismin järkevyyden, jatko-osa vertaa supersankaritiimejä katujengeihin. Hyvää tarkoittavat naamioituneet kansalaiset ajautuvat lopulta suureen joukkotappeluun (Episodi/Paavo Ihalainen)

 

Kick-Ass 2:n hahmoista hilpeimpiä on odotetusti Jim Carreyn kieli poskella esittämä Colonel Stars and Stripes, joka tosin poistuu kuvioista hieman liiankin nopeasti. (Dome/Tatu Junni)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone