Tänään televisiossa, keitä olivat Uunon seurana nähtävät tekniikan tohtori Lörssön ja Liukas Lätkä

Professori Uuno D.G. Turhapuro MTV3-kanavalla lauantaina 28.9.2013 klo 19.15. Uuno Turhapuro joutuu panemaan peliin kaikki henkiset ja ruumiilliset voimavaransa välttyäkseen työnteolta. Rajattoman mielikuvituksensa avulla hän onnistuukin tässä - kunnes kohtalo puuttuu peliin. Ohjaaja: Ere Kokkonen, 1975. MV. (82') Pääosissa: Vesa-Matti Loiri, Marjatta Raita, Spede Pasanen, Anna-Liisa Ruotsi ja Juhani Kumpulainen. 

Kuvassa: Vesa-Matti Loiri (Uuno Turhapuro) ja Marjatta Raita (Elisabeth Turhapuro)

Elokuvaa Häpy Endkö? eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon mainostettiin Turhapuro-trilogian neljänneksi eli ensimmäiseksi ja viimeiseksi osaksi: sen tapahtumat sijoittuvatkin Uunon menneisyyteen ennen sarjan alkua ja hänen avioliittoaan.

Uunon vaimon Elisabethin äidin roolissa nähdään ainoan kerran Ritva Valkama. Simo Salmisen roolinimenä on tällä kertaa tekniikan tohtori Lörssön.  Simo Salminen esittelee elokuvassa myös Liukkaan Lätkän pellehyppyjä ja Spede Pasanen Härski-Hartikaisen moottoroidun vesisuksen eli vesiskootterin.

Elokuussa 1977 teattereihin tullut elokuva oli esitysvuotensa toiseksi katsotuin mutta menestys oli kuitenkin heikompi kuin aikaisemmilla Uuno-elokuvilla.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone