Tänään Suomen TV-ensi-illassa: Komediasensaation jatko-osa toimii ja siihen uppoutuu mielellään

My Big Fat Greek Wedding 2

TV 5 esittää tänään Kreikkalainen naimakauppa -elokuvan vuonna 2016 ilmestyneen jatko-osan. Kyseessä on Suomen tv-ensi-ilta-

Vuonna 2002 ilmestynyttä ensimmäistä Kreikkalainen naimakauppa -elokuvaa voi pitää sensaationa: viiden miljoonan dollarin tuotantobudjetilla valmistunut elokuva toi kassaan 370 miljoonaa dollaria. Siitä tuli parhaiten menestynyt romanttinen komedia Yhdysvalloissa vuoden 1978 jälkeen. Elokuva oli ehdolla myös parhaan käsikirjoituksen Oscar-palkinnon saajaksi.

Jatko-osassa nähdään ensimmäisestä osasta tuttuja tähtiä. Tapahtumien välillä on vierähtänyt suurin piirtein yhtä paljon aikaa.

Elokuva antaa myös kaivattua kunniaa keski-ikäisille ihmisille, jotka heti lapset aikuisiksi kasvatettuaan päätyvät huolehtimaan omista ikääntyvistä vanhemmistaan.

18 miljoonalla dollarilla tehty jatko_osa tuotti lipputuloja 89 miljoonaa dollaria. Käsikirjoittaja ja päänäyttelijä Nia Vardalos on kertonut, että hänellä on idea kolmannesta Kreikkalainen naimakauppa -elokuvasta.

Iltalehden kriitikko antoi elokuvalle neljä tähteä.

Muutamat elokuvan vitseistä ovat hieman latteita eivätkä henkilöiden kohtaamat ongelmatkaan ole kovin dramaattisia. Kokonaisuus kuitenkin toimii ja Portokaloksen suvun toilailuiden pariin uppoutuu jälleen erittäin mielellään”, Juho Rissanen kirjoitti arviossaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone