Tänään koko jalkapalloileva maailma pysähtyy – jopa yli 600 miljoonaa katsojaa

85893

Sunnuntai-iltana on tarjolla varsinainen penkkiurheilijoiden herkkupala, kun Real Madrid ja FC Barcelona kohtaavat toisensa legendaarisen El Clásicon merkeissä.

Espanjan kahden menestyneimmän jalkapalloseuran kohtaaminen on maailman seuratuin seurajoukkueiden välinen ottelu. Viime vuonna ottelua seurasi noin 650 miljoonaa tv-katsojaa noin 170 maassa. Vertaiiluna kerrottakoon, että vuonna 2012 jalkapallon EM-loppuottelua seurasi FIFAn mukaan noin 300 miljoonaa katsojaa.

Suomessa ottelun lähettää yksinoikeudella Elisa Viihde Sport. Lähetys alkaa 22.50 ja sen selostaa Juhavaltteri Salminen. Katso lähetysajat tästä.

Kaksiosaisen Espanjan supercupin toinen osaottelu pelataan keskiviikona 16.8 klo 23:50.

Barcelona ja Real Madrid ovat tänäkin vuonna täynnä supertähtiä, jotka koko jalkapalloileva maailma tuntee.

Joukkueet kohtaavat vähintään kahdesti kaudessa Espanjan pääsarjassa ”La Ligassa”.

Fanaattisimmat futiskannattajat pitävät El Clásicoa jopa elämää suurempana tapahtumana. Kiihkeissä kamppailuissa voi sattua mitä vain ja usein ennakkoasetelmat lentävät romukomppaan. Virallisia kohtaamisia on kertynyt 233. Real Madrid on voittanut peleistä 93, tasan on pelattu 49 kertaa, ja Barcelona on voittanut 91 kertaa.

Sunnuntaina pelataan myös Italian supercup Juventuksen ja Lazion välillä. Ottelun voi katsoa Elisa Viihde Sportilta klo 21.35 alkaen.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone