Tänään ensimmäistä kertaa Suomen tv:ssä: Bruce Willisin kovan onnen sotaleffa – hyllytettiin näyttelijättären aiheuttaman skandaalin takia

Air Strike (K16) – Sub Lauantaina 9.01. klo 21:00

Lauantain Sub-leffaba nähdään Suomen- tv-ensi-iltansa saava Air Strike. Vuonna 2018 valmistunut kiinalainen sotaelokuva sijoittuu toiseen maailmansotaan. Eversti Jack (Bruce Willis) kouluttaa kiinalaisia lentäjiä, jotka taistelevat sankarillisesti japanilaisia vastaan. Elokuva kuvaa kiinalaisten rohkeutta.

Elokuvassa nähdään myös Adrian Brody, Liu Ye ja Willisin tytär Rumer Willis.

65 miljoonaa dollaria maksanut elokuva oli vuosien suurprojekti. Sen piti saada Kiinan ensi-iltansa 26. lokakuuta 2018. Ensi-ilta kuitenkin peruttiin ja lopulta elokuva hyllytettiin kokonaan.

Syynä oli sivuroolissa esiintyvän Fan Bingbingin saama veropetossyyte. Häntä sakotettiin lähes 130 miljoonalla dollarilla.

Kiinassa huippusuosittu Fan hämmensi jo alkuvuodesta 2018 katoamalla kolmeksi kuukaudeksi. 39-vuotias Fan on Kiinan tunnetuimpia näyttelijöitä. Hän on näytellyt muun muassa X-Men: Days of Future Past -elokuvassa.

Elokuva ei päässyt Yhdysvalloissa teatterilevitykseen, vaan se julkaistiin suoraan suoratoistona. Veropetosskandaali ei vaikuttanut USA:n VOD-julkaisuajankohtaan.

Vaikka elokuva ei saanut suuria katsojamassoja, se on löytänyt omat ystävänsä.

”Skandaali ei kuitenkaan ole tekosyy tämän elokuvan välttämiseksi, vaan päinvastoin. Jos olet sotaelokuvan harrastaja tai kiinalaisen elokuvan ystävä, ja olet taipuvainen vahingoniloon, sinun kannattaa todella katsoa Air Strike -elokuva”, cinemaescapist.com -sivusto kannustaa.

Katso traileri alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone