Tänään TV:ssä yksi tunnetuimpia komedioita – teki karhunpalveluksen ohjaajan uralle

Poliisiopisto (K12) – Sub maanantaina 8.03. klo 21:00

Sub esittää maanantaina legendaarinen Poliisiopisto. Vuonna 1984 valmistunut elokuva on yksi historian tunnetuimpia komedioita.

Poliisiopisto valmistui vaatimattomalla neljän miljoonan dollarin budjetilla, mutta yllättäen se keräsi yli 146 miljoonaa dollaria lipputuloja maailmanlaajuisesti. Elokuva sai kaikkiaan kuusi jatko-osaa.

Ilmiöksi nousseen huumoripätkän ohjasi tammikuussa 2018 menehtynyt Hugh Wison.

Hänen seuraavia elokuviaan olivat mm.  Vihoviimeinen hevosooppera (1985)  ja Murtovaras (1987). Vuonna 1996 ilmestynyt Hylättyjen vaimojen kerho tuotti 100 miljoonaa dollaria ja voitti Oscarin.

Vuonna 1999 ilmestynyt Vihdoinkin pihalla oli arvostelumenestys. Kehuista ja siitäkin huolimatta, että pääosassa oli aikansa kuuma tähti, Alicia Silverstone, elokuva floppasi pahasti. Saman kohtalon koki Wilsonin käsikirjoittama  ja samana vuonna ilmestynyt elokuva Peloton punatakki.

Wilsonin seuraava elokuva oli baseball-maailmaan sijouttuva Mickey, joka ilmestyi vasta vuonna 2004. Renny Harlinin tuottaman leffan menestys oli vieläkin vaisumpi: lipputuloja ei kertynyt kattamaan edes 300 000 dollarin tuotantokuluja.

Mickey jäi Wilsonin viimeiseksi ohjaustyöksi, ja hän keskittyi jatkossa opettajan työhönsä Virginian yliopistossa.

Elonet-elokuvatietokannan mukaan Poliisiopisto on esitetty 25 kertaa Suomen kanavilla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone