Tämä tulee herättämään keskustelua: Lapsi tuntemattoman kanssa Nelosella maaliskuussa

Jo ennakkoon paljon keskustelua herättänyt Lapsi tuntemattoman kanssa nähdään keväällä Nelosella ja Ruudussa.

Dokumentaarisessa realitysarjassa päähenkilöt päästävät katsojat seuraamaan intiimiä ja monelle kipeääkin matkaa vanhemmaksi perinteisestä poikkeavalla tavalla.

Mitä sinä tekisit, jos elämäsi suurin unelma olisi saada lapsi ja biologinen kellosi tikittäisi viimeisillään, mutta viereltäsi puuttuisi kumppani?

Jenni Alexandrovan luotsaama sarja seuraa suomalaisten 25–45 -vuotiaiden sinkkujen ja lapsettomien naisten ja miesten tavoitetta jälkikasvun saamiselle. Kyseessä on maailmalla yleistyvä co-parenting eli kumppanuusvanhemmuus, joka tarkoittaa, että lasta toivovat sopivat keskenään lapsen hankkimisesta ja kasvattamisesta, mutta eivät lähtökohtaisesti asu yhdessä tai ole keskenään rakkaussuhteessa.

Ohjelman tuotantoprosessi on ollut pitkä. Puolentoista vuoden aikana kuvattu realitysarja seuraa päähenkilöitä heidän poikkeuksellisella matkallaan vanhemmiksi.

Sarja starttaa ohjelmaan hakeneiden ja valittujen kumppanuusvanhemmuusleiriltä, jossa ryhmä toisilleen tuntemattomia naisia ja miehiä viettää yhdessä muutaman päivän toisiinsa tutustuen. Tavoitteena on löytää leiriltä kumppani, jonka kanssa voisi sitoutua yhteiseen elämänmittaiseen vanhemmuuteen. Kumppanin löydyttyä lasta aletaan yrittää – kukin pari valitsemallaan tavalla.

Sarjassa nähdään paljon päähenkilöiden itsensä kuvaamaa materiaalia, ja päiväkirjakamerat paljastavat kulissien takaiset tunteet.

Ohjelma perustuu israelilaisen Gil Formatsin formaattiin Pregnant & Platonic.

Sarja alkaa Nelosella maaliskuussa.

(Nelonen)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone