Tämä tieteiselokuva valittiin historian huonoimmaksi – mittasuhteet vinksallaan, näyttelijät inhosivat jättimuurahaisia ja olivat joutua krokotiilien saaliiksi

95335

Brittiläisen Digital Spy -sivuston toimitus listasi kahdeksan (lista alla) kaikkien aikojen leffasurkimusta. Listan ykkösenä on vuonna 1977 ilmestynyt tieteiskauhuelokuva Muurahaisten valtakunta.

Bert I. Gordonin ohjaama elokuva kertoo seurueesta, joka lähtee tonttiesittelyyn syrjäiselle saarelle. Saarella he joutuvat jättimuurahaisten hyökkäyksen kohteeksi. Elokuva on hämmentävä katselukokemus.

Alussa kertojaääni esittelee muurahaisten käytöstä ja viestintää. Kuvissa näkyy, kuinka mereen pudotetaan radioaktiivista ainetta.

Elokuvassa käytetyt tehosteet ja lavasteet eivät olleet kummoisia, sillä muurahaisten koko vaihtelee kohtauksesta toiseen. Osa on parimetrisiä suurennoksia, mutta mukana on myös taustaprojektoreilla heijastettuja kuvia aidoista muurahaisista.

Elokuvan päätähden Joan Collinsin kerrotaan inhonneen isoja muurahaislavasteita, koska ne kolhivat ja raapivat näyttelijöitä kuvauksissa.

Näyttelijä Robert Pine muisteli myöhemmin pelänneensä henkensä edestä kuvauksissa, sillä eräässä kohtauksessa näyttelijöiden piti pudota soutuveneestä jokeen, missä oli ilmeisesti eläviä krokotiilejä. Pinen mukaan ohjaaja oli luvannut suojella näyttelijöitä luonnon vaaroilta, mutta jokeen suunnitellut suojaverkot eivät saapuneet koskaan perille.

Kuvauksia haittasi poikkeuksellisen kylmä sää, jonka seurauksenanäyttelijä Pamela Susan Shoop joutui käymään lääkärissä.

Elokuva sai Suomen ensi-iltansa vuonna 1979, eli kaksi vuotta valmistumisensa jälkeen. Muurahaisten valtakunnasta on tullut myöhemmin pienen piirin kulttileffa.

 

Tässä sivuston mielestä kahdeksan huonointa elokuvaa.

  1. Muurahaisten valtakunta (1977)
  2. The Garbage Pail Kids Movie (1987)
  3. Mac ja minä (1988)
  4. It’s Pat (1994)
  5. Sex Lives of the Potato Men (2004)
  6. American Pie 5: The Naked Mile (2006)
  7. Fred: The Movie (2010)
  8. Run for Your Wife (2013)

Kuvahaun tulos haulle elisa viihde rakkautta ja anarkiaa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Vihdoinkin jotain edes lähellä omaperäistä uutisointia tällä sivustolla (veikkaan että on vain käännös englanninkielisestä)

Kommentit suljettu.