Leski paljastaa, tämä oli suosikkikoomikon itsemurhan todellinen syy – 'hän oli rohkein tuntemani ihminen'

Suosikkikoomikko Robin Williams päätyi viime vuoden elokuussa itsemurhaan 63-vuotiaana.

Tähden tiedettiin kärsineen masennuksesta mutta kuoleman jälkeen selvisi myös alkava muistisairaus Lewyn kappale –tauti.

Nyt koomikon kumppani Susan Schneider on paljastanut Good Morning America -ohjelmassa Williamsin lopullisen päätöksen todellisen syyn.Schneiderin mukaan koomikkolegenda tiesi ettei kaikki ollut kunnossa. Hänen päänsä sisällä oleva ’kemiallinen sodankäynti’ johti lopulliseen ratkaisuun.

Vaikka diagnoosi saatiin vasta kuoleman jälkeen, oireita alkoi ilmetä jo pari vuotta aikaisemmin.Vuoden 2013 lopulla Williamsilla oli suolistovaivoja, joiden jälkeen tuli muita oireita. Koomikko kärsi monenlaisista oireista. ’Mikä oire vaivaa tässä kuussa’. Oliko suosikkikoomikko luulosairas? Lopulta diagnoosina oli alkava Parkinsonin tauti. Schneiderin mukaan Williamsin ’tappoi’ kuitenkin jälkikäteen todettu harvinaisempi Lewyn kappale -tauti

Williams taisteli tuolloin tuntematonta vihollista vastaan mutta joutui lopulta luovuttamaan. ’Kuin pato olisi murtunut’. Koomikon oli tarkoitus mennä neurokognitiivisiin testeihin mutta itsemurhapäätös tuli aikaisemmin. Itsemurha oli Williamsin tapa palauttaa kontrolli omaan kehoonsa.

Schneider ehti kertoa Williamsille ennen kuolemaa antavansa tälle anteeksi, ’hän oli rohkein tuntemani ihminen’.

(E!Online)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

  1. Tiedoksi vaan : Lewyn kappale-tauti on nopeasti etenevä, Alzheimerin taudin kaltainen dementiaan ja ennenaikaiseen kuolemaan johtava sairaus, johon ei vielä tunneta parannuskeinoa.