Tämä näyttelijä lukee Kimi Räikkösen elämäkerran äänikirjaksi – ”Räikkönen ja Hotakainen voisivat melkein olla isä ja poika”

aku-laitinen

Kari Hotakaisen kirjoittama elämäkerta Tuntematon Kimi Räikkönen julkaistaan 16. elokuuta sekä painettuna että äänikirjana.

Formulatähti Kimi Räikkösen elämäntarinan lukee äänikirjaksi näyttelijä Aku Laitinen. Hän on tuttu muun muassa elokuvasta Rukajärven tie sekä tv-sarjasta Salatut elämät.

“Kimi Räikkösessä ja Kari Hotakaisessa on paljon samaa. Kumpikaan ei turhia jaarittele ja heidän tyylinsä on samalla tavoin lakonista. He voisivat melkein olla veljekset tai isä ja poika”, Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjan äänikirjaksi lukenut näyttelijä Aku Laitinen sanoo Elisan sivuilla.

Laitinen on lukenut kymmeniä äänikirjoja. Räikkös-teos saatiin purkkiin neljällä äänityskerralla. Valmiissa kirjassa on kuunneltavaa hieman alle 5 tuntia.

Laitinen kuvailee tehtävää ”harvinaisen mukavaksi”, koska kirjoittajan ja kohteen rytmi ja huumorintaju olivat selvästi lähellä toisiaan.

”Tuli tunne, ettei kirjailijan ole tarvinnut ikään kuin kääntää tekstiä ensin Kimistä Kariksi ja siitä kirjan tekstiksi”, Laitinen sanoo.

Kirjasta odotetaan kansainvälistä best selleriä, sillä sen kustannusoikeudet on myyty luikuisiin maihin ja muun muassa Simon & Schuster UK -yhtiölle, joka lukeutuu maailman maineikkaimpiin kustantamoihin.

Tuntematon Kimi Räikkönen on ollut Elisa Kirjassa ennakkomyynnissä heinäkuusta alkaen ja se tulee yksinoikeudella myyntiin Elisa Kirjaan. Ennakkotilauksen nostivat kirjan Elisa Kirjan myydyimmäksi sähkökirjaksi kesä-heinäkuussa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone