Takavuosien klassikot palaavat Ylelle – muistatko Susikoira Roin?

susikoira roi 1

Ylen kesäkuun Toivotut-paketissa nähdään lasten- ja nuorten klassikoita 70- ja 80-luvuilta.

Mukana paketissa on neliosainen seikkailusarja Susikoira Roi, joka esitettiin Ylen kanavilla ensimmäisen kerran tammikuussa 1987. Jatkosarja Susikoira Roi ja seikkailu saaristossa ilmestyi seuraavan vuoden syksyllä.

Pääosissa olivat Tomia esittänyt Paavo Westerberg sekä Roita esittänyt poliisikoira Jami.

Westerbergistä tuli sarjojen aikana etenkin nuorten tyttöjen suosikki. Hänet on tunnettu myöhemmin näyttelijän työn lisäksi käsikirjoittajana, näytelmäkirjailijana ja ohjaajana.

Molemmat Susikoira Roi -sarjat julkaistaan 14.6.2018 Yle Areenaan katsottaviksi. Sarjat ovat katsottavissa palvelussa vuoden ajan. Susikoira Roi -sarjat ovat katsottavissa myös Elisa Viihteen Aitio -ohjelmakirjastosta.

Toivotut-pakettiin kuuluvat myös Vili Auvisen ohjaamat nuorisoelokuvat Pertsa ja Kilu: Viimeiset kaanit sekä Pertsa ja Kilu: Trokarit.

Väinö Riikkilän lastenkirjojen sankarit tutulivat tutuksi koko kansalle, kun Yle TV2 tuotti vuosina 1970–1973 neliosainen televisioelokuvasarjan. Jokainen tarina kesti 3-4 jakson verran.

 

Tyttövoimaa tuo mukaan Raili Ruston ohjaama Reetta Robinson. Tamperelaisvoimin tehtyjä seikkailusarjoja ovat Seikkailu Olavinlinnassa ja Kuka uskoo haikaraa.  Titta von Martensin ohjaus Suolaista vettä saa puolestaan lapset seikkailemaan Turun saaristossa.

Yle Areenaan.

Kuva: Yle

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone