Syyslomaviikko alkaa – tässä katseluvinkit koko perheelle

wonder women

Syyslomalla on aikaa vihdoin rentoutua vaikkapa elokuvien parissa. Kokosimme muutaman katseluvinkin Elisa Viihteen vuokraamon ja ohjelmakirjaston tarjonnasta.

Wonder Woman”Fantastinen supersankariseikkailu”

DC Comicsin sarjakuvahahmo Wonder Woman eli Ihmenainen on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista naispuolisista supersankareista. Odotettu elokuva sai teatteriensi-iltansa kesäkuussa. Siitä tuli kesän suosituin elokuva ja eniten tienannut supersankarileffa 15 vuoteen

Sanottua:

Wonder Woman on hyvä elo­kuva, ennen kaikkea pääosaa esittävän Gal Gadotin ansiosta. Gadot on erinomainen tarunhohtoisen Wonder Womanin roolissa – aito, tunteellinen ja voimakas. (Helsingin Sanomat)

 

milo

Milo – kuun vartija”Seikkailua perheen pienille”

Ranskalaisanimaatio sijoittuu taiteelliseen fantasiamaailmaan. Mytologisessa tarinassa alamaailman kuningas päättää varastaa auringon, joten pieni Milo päättää toimia. Nyt ratkotaan koko maailman kohtaloa.

Sanottua:

Vaikka tarina on majesteettinen, kaikkeuden harmoniaan asti ulottuva opetus, se on silti myös söötti ja hauska kasvukertomus. (Aamulehti)

 

teflon brothers

Teflon Brothers – Timanttista paskaa – Sukellus rap-yhtyeen sisimpään

Kamera seurasi suositun rap-ryhmän elämää puolentoista vuoden ajan. Tuoreessa dokumentissa liikutaan keikoilla, studiossa ja kurkistetaan yksityiselämän puolelle. Dokumentti on katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihteen vuokraamosta 13. lokakuuta alkaen.

Sanottua:’

Heikki Kuulan, Pyhimyksen ja Volin luotsaaman yhtye paljastuu dokumentissa omintakeiseksi, tee-se-itse-henkiseksi ja ennen kaikkea yritteliääksi oman tien kulkijaksi. Kolmikon lisäksi ääneen pääsevät esimerkiksi Aku Hirviniemi ja Toni Wirtanen. He tuovat mukanaan ulkopuolisen näkemyksen muun muassa suursuosion syistä. (Mesta.net)

 

Hymyileva Mies

Hymyilevä mies – ”Tositapahtumiin perustuvaa draamaa”

Suomen Oscar-ehdokkaana ollut elokuva kertoo ”Kokkolan leipurista” Olli Mäestä, joka vuonna 1962 pääsi ensimmäisenä suomalaisena iskemään ammattinyrkkeilyn maailmanmestaruudesta. Elokuva keskittyy kahteen viikkoon, jotka edeltävät Helsingin olympiastadionilla käytyä ottelua.

Sanottua:

Pääosaa esittävä Jarkko Lahti kuvastaa erinomaisella roolisuorituksellaan kokonaisvaltaisesti Mäen julkisia tilaisuuksia kohtaan kokemaa vastenmielisyyttä hänen koko olemuksensa hylkiessä sponsori-illallisten lasinkilistelyä ja kuvausryhmien valokeilaa. (Mesta.net)

 

matka merelle

Matka merelle ”Katseluhetkiä luonnosta”

Jouni Aaltosen luontoelokuva vie mukanaan yhdelle maailman kauneimmista merialueista. Suomenlahti on paitsi kolmen hyvin erilaisen rantavaltion yhteinen meri, mutta myös geologiansa ja eläimistönsä puolesta ainutlaatuinen merialue.

Merta ja lintuja harrastavalle katsojalle Hiltusen elokuva tarjoaa komeita kuvia ja hellyttäviä tuokioita. Emonsa ensimmäiselle uintiretkelle johdattama haahkapoikue tai hoitolasta takaisin mereen palautettavat hylkeet muistuttavat elämän monimuotoisesta arvokkuudesta. (Iltasanomat)

 

Kuvahaun tulos haulle elisa viihde rakkautta ja anarkiaa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone