Suurta draamaa kulisseissa: suullinen sopimus ei pitänyt – suomalaiskuski jatkaa MotoGP-sarjassa testikuskina – ”Kyllähän se v*tuttaa”

KymiRing-F1-MotoGP-2017

Mika Kallio jatkaa ensi vuonnakin KTM-tallin testikuljettajana, vaikka miehen otteet radalla ovat lupailleet kisakuskin paikkaa.

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP:n suomalaisveteraanilla on 17 vuoden ajokokemus, joten Kallio on tallille arvokas lisä. Kallio on ajanut kuluvan kauden aikana kolme kisaa ja tuloksissa mies on ollut nopeampi kuin toinen kisakuski Bradley Smith. Talli ehti jo luvata Kalliolle kisakuskin roolia ensi vuodelle. Smithin ajosopimus estää kuitenkin kuskisiirron.

Näillä näkymin Kallio ajaa ensi kaudella kuusi kisaa villillä kortilla.

Kyllähän se v*tuttaa tietysti kaikin puolin, että tilanne meni tuohon, kun sekä minun että tallin tahto oli saada minut kisakuskiksi kaudelle 2018. Tässä nyt on ollut monta erilaista episodia muutaman kuukauden sisään. Ensin KTM yritti saada kolmea pyörää viivalle ensi kaudeksi, mutta Dornan puolelta se tyrmättiin. Sitten he koittivat, että ajaisin villillä kortilla kaikki kilpailut ja Dornalta tuli jo vihreää valoa, mutta kun muut tiimit saivat vihiä, niin sieltä tuli hirveästi polemiikkia. Sitten lyötiin sääntöjä uusiksi, että kuusi villin kortin kisaa on maksimi ja se näyttää nyt sitten olevan se meikäläisen osuus ensi kaudeksi”.

Kauden päätöskisassa Valenciassa (marraskuun 12. päivä)  Kallio on myös tositoimissa.

Nykyiset tehdaskuljettajat Espanjan Pol Espargaro ja Iso-Britannian Bradley Smith on vahvistettu KTM:n ensi vuoden kisakuskeiksi.

 

Kuvahaun tulos haulle elisa viihde rakkautta ja anarkiaa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone