Suuri brittikustantamo osti Kimi Räikkösen elämäkerran oikeudet – ennätyksellinen kauppahinta

kari_hotakainen kuva laura malmivaara
Kari Hotakaisen (kuvassa) kirjoittaman Tuntematon Kimi Räikkönen -teoksen englanninkieliset oikeudet on myyty suurelle brittikustantamolle Simon & Schusterille.
Kustantaja Ian Marshall Simon & Schusterilta uskoo vahvasti, että kirjassa on potentiaalia kansainväliseksi bestselleriksi.
Kimi Räikkönen on yksi Formula 1 -maailman arvoituksellisimmista ja kiehtovimmista hahmoista. Tällä Kari Hotakaisen loistavasti kirjoittamalla kirjalla on kaikki mahdollisuudet tulla kansainväliseksi myyntimenestykseksi Minä, Zlatan Ibrahimovic -kirjan tapaan.”
”Teos on hieno lisä julkaisemiimme menestyksekkäisiin urheiluaiheisiin kirjoihin. Uskon että jokainen formulafani haluaa tämän kirjan ensi jouluksi”, Ian Marshall jatkaa.
Kustantaja Aleksi Siltala Kustannusosakeyhtiö Siltalasta kertoo, että kirjan englanninkielisistä oikeuksista käytiin tiukka huutokauppa. Kauppasummaa ei kerrota julkisuuteen, mutta Siltalan arvion mukaan sopimuksen mukainen ennakkomaksu on suurin koskaan yksittäisen suomalaisen kirjan käännösoikeuksista maksettu.
Kirjan oikeudet on myyty tähän mennessä myös Unkariin, Hollantiin, Italiaan, Puolaan ja Viroon.
”Lisää käännössopimuksia on odotettavissa jo tällä viikolla”, kertoo Siltala parhaillaan meneillään olevilta Lontoon kirjamessuilta.
Tuntematon Kimi Räikkönen ilmestyy suomeksi elokuussa.
Kuva: Laura Malmivaara
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone