Supisuomalaiset-sarjan tähti Dosdela vaihtoi opettajan uran tubettamiseen – ”En ole joutunut katumaan päätöstäni”

dosdela

Elisa Viihteen uudessa alkuperäissarjassa Supisuomalaiset Hanad ”Dosdela” Hassan ja Luyeye ”Seksikäs-Suklaa” Konssi tutustuvat Kelan painostuksesta suomalaisuuteen. Faktaa ja fiktiota sekoittava sarja julkaistiin tammikuun lopulla.

Dosdelan eli Hanad Hassanin, 24, tie tunnetuksi mediapersoonaksi ja tubettajaksi kulki monen tien kautta.

Vuosikymmenen alussa, teini-ikäisenä Hanad alkoi tehdä ystävänsä Konssin kanssa lyhyitä ja humoristisia videoita Youtubeen. He käsikirjoittivat, kuvasivat ja leikkasivat videonsa itse.

Lapsuudenkaverit säästivät rahaa ja hankkivat parempaa kalustoa. Videoiden laatu parani kokemuksen ja laitehankintojen ansiosta. Mikä parasta: videot saivat paljon katsojia.

Youtube-videot olivat kuitenkin ”vain” hauska harrastus ja urasuunnitelmat olivat muualla.

”Armeijan jälkeen hain opettajakouluun Rovaniemelle. Sain opiskelupaikan, mutta samaan aikaan meidän videohommat ottivat tuulta alleen. Päätin hakea opiskelupaikan Helsingistä, jotta saisin jatkettua videotöitä. Sitten kävi niin, että videokuvaaminen ja käsikirjoittaminen veivät voiton ja luovuin opiskelupaikasta”, Hanad sanoo.

Edessä oli kuitenkin yksi kinkkinen kysymys. Hanadilla oli vakituinen päivätyö Fazerin leipomossa Vantaalla.

”Vaikeinta oli tehdä päätös päivätöiden lopettamisesta. Minulla oli pari tuhatta euroa säästössä. Päätin, että jos videohomma ei ota tulta allensa ja rahat loppuvat, menen takaisin töihin.”

”Tähän asti olen tullut toimeen ihan hyvin, joten en ole joutunut katumaan päätöstäni. Ainakaan vielä minun ei ole tarvinnut mennä Fazerille takaisin”, Hanad toteaa.

Hanad syntyi ja varttui Itä-Helsingissä. Hänellä on useita työsuunnitelmia tulevaisuuden varalle. Suurin niistä on elokuvakäsikirjoituksen tekeminen.

”Käsikirjoituksen pohja on jo aluillaan. Jonain päivänä kerään rohkeuteni ja haen sille rahoitusta. Luvassa on lähiökomediaa. Maahanmuuttopainotteinen elokuva, jossa selviää, millainen kulma maahanmuuttajilla on Suomeen ja suomalaisuuteen. Ajatuksena on, että ithelsinkiläinen lähiö ei välttämättä ole huono, vaan kasvattava ja elämää rikastuttava asuinpaikka.”

Hanadin mukaan elokuvan valmistumiseen voi mennä kymmenen vuotta, mutta ainakaan leffa ei kaadu tarinoiden puutteeseen.

”Itä-Helsingissä varttuneena minulla on niin paljoin tarinoita, että saan timanttisen elokuvan”, Dosdela vakuuttaa.

Neljästä 15-minuuttisesta jaksosta koostuva Supisuomalaiset-minisarja on katsottavissa vain Elisa Viihteessä.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone