Supisuomalaiset-sarjan Dosdela ja Seksikäs-Suklaa yllättyivät Juha Miedon kohtaamisesta – ”Hän otti meidät vastaan kuin vanhat ystävänsä”

Hiihtäjälegenda Juha Mieto vierailee Elisa Viihteessä julkaisussa minisarjassa Supisuomalaiset.

Luyeye ”Seksikäs-Suklaa” Konssin ja Hanad ”Dosdela” Hassanin selvittävät sarjassa suomalaisuuden ydintä. Käsikirjoitusta tehdessä he totesivat, että kukapa olisi parempi suomalaisuuden perikuva kuin Juha Mieto.

Sarjan tuottanut Bonzu Media Productions -tuotantoyhtiö otti yhteyttä Mietoon, ja hän suostui mukaan.

Kuvaukset tehtiin viime kesänä Reinon tuvalla Kurikassa. Hiihtäjälegendan kohtaaminen oli ikimuistoinen kokemus ohjelman tekijäkaksikolle.

”Olen lukenut hänestä ja hänen saavutuksistaan paljon. En olisi kuitenkaan uskonut, kuinka hauska mies hän oikeasti on. Mieto on aito ja rento ihminen. Hän otti meidän vastaan kuin vanhat ystävänsä. Hän kertoi meille kokemuksistaan ja kisareissuistaan. Ehkä eniten minut yllätti kuitenkin hänen jalan koko, joka on jotain 55”, Hanad naurahtaa.

supisuomalaiset 1

Miedon osuus kuvattiin eräkeidas Reinon Tuvassa Kurikan Niinistönjärvellä, keskellä eteläpohjalaista suomaisemaa. Hiihtäjäjätti näytti vieraille suon, joissa hän harjoitteli aktiivivuosinaan.

”Maaseudun rauhaan pääseminen oli tosi hieno ja erilainen kokemus meille. Sinne olisi kiva päästä uudestaan. Jos menen joskus naimisiin Reinon tuvan Reino saa vihkiä meidät.”, Konssi kaavailee.

Supisuomalaiset -sarjan voi katsoa Elisa Viihteestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone