Suomen seksikkäimmän stripparin kirjan synnyn sinetöi uskomattomalta kuulostava yksityiskohta – ”Se iski salaman tavoin”

irina tundra 1

Antti Hautalehto -dekkareistaan tunnetun Christian Rönnbackan syksyllä ilmestynyt Irina Tundra K18 -kirja kertoo strippari Irina Tundran elämästä.

Suomen seksikkäin -tittelin 2017 voittaneella Irina Tundralla on takanaan yli kymmenen vuoden kokemus aikuisviihdealalta. Suomen tunnetuin strippari on esiintynyt myös ulkomailla.

Rönnbackan mukaan kirja on herättänyt keskustelua ja kiinnostanut mediaa.

”Tämä kertoo siitä, että aika oli valmis tällaiselle kirjalle. Tällaista kirjaa ei olisi voinut tehdä kymmenen vuotta sitten”, hän toteaa.

Kun Photolies-studion perustajat ehdottivat Rönnbackalle kirjan tekemistä Irina Tundrasta, hän ei ollut kovin vakuuttunut asiasta. Strippaus oli hänelle aiheena vieras ja häntä mietitytti moni muukin seikka, kuten voiko strippari olla henkilönä tarpeeksi mielenkiintoinen kirjan aiheeksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

christian rönnbacka
Christian Rönnbacka kertoi kuulumisiaan Helsingin Kirjamessuilla.

Ennakkoluulot väistyivät lopulta erään pienen yksityiskohdan ansiosta, joka toi Rönnbackalle varmuuden siitä, että hän pystyy kertomaan tämän tarinan.

Hän kuuli, ettei Irina enää pysty syömään makaronilaatikkoa sen jälkeen, kun hän vietti päiviä esiintyessään paikassa, jossa ei ollut jääkaappia ja mikroaaltouunia eväiden lämmittämiseen. Esitysten välissä hän söi huoneenlämpöistä kaupan makaronilaatikkoa.

”Mielikuva sai minut inhon partaalle, mutta se myös vakuutti minut siitä, että haluan kertoa Irina Tundran mielenkiintoisen tarinan. Olin nähnyt ensimmäisen pilkahduksen todellisesta ihmisestä stripparikuoren alta ja halusin tietää lisää. Pilkahdus oli pieni, mutta se iski salaman tavoin, ja tajusin, että edessäni oli uskomaton tarina. Sellainen, joka on pakko kertoa”, Rönnbacka kertoo kirjassaan.

Rönnbacka otti yhteyttä Docendo-kustantamoon ja sai kirjaprojektille vihreää valoa. Hän toteaa, että kirja rikkoi kaikki hänen omat stereotypiansa.

”Tiesin stripparin ammatista lähinnä elokuvien kautta. Irina Tundran tarinasta tulee läpi se, kuinka paljon hän rakastaa esiintymistä. Hän ei joudu esiintymään työkseen, vaan hän tekee rakastamaansa työtä. Myös hänen raittiutensa teki minuun vaikutuksen.”

Rönbackalla on takanaan kiireinen vuosi. Irina Tundran kirja ja uusi Hautalehto-dekkari Majakka ilmestyivät molemmat tänä syksynä. Lisäksi hän oli yksi syksyllä ilmestyneen Aavedata — Aavetutkijan käsikirjan tekijöistä.

Seuraavaa Hautralehto saadaan odotella pidempi tovi. Seuraavaksi Rönnbacka alkaa kirjoittamaan kirjaa Riskiretkestä eli hänen ja Lars Candolinin venereissusta Tammisaaresta Pietarsaareen.

Kaverukset ajoivat pienellä perämoottorilla 750 kilometriä pitkin Suomen sisävesiä. Luvassa on erikoinen seikkailu runsaalla kuvamateriaalilla höystettynä.

”Kirjasta tulee pilke silmässä tehty seikkailukertomus matkasta jota on tehty hiki hatussa, mutta hymyssä suin”, tekijä summaa.

Lue näyte Irina Tundran kirjasta.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone