Suomeen uudenlainen kirjatapahtuma – kokoaa genret ja fanit yhteen

sähkökirja

Ensimmäinen Young Adult -kirjojen fanitapahtuma, Hel-YA!: Helsinki Young Adult Literary Convention, pidetään Suvilahden Ravintola Lämmössä 5.8. 2017.

Hel-YA! on Suomessa uudenlainen kirjallisuustapahtuma: Se on suunnattu nuorelle kohdeyleisölle ja keskittyy juhlistamaan genreä, joka on tähän asti näkynyt Suomessa vähemmän kuin monissa muissa maissa. Esiintyjinä nähdään Suomen keskeisiä YA-genren kirjailijoita, lukijoita ja faneja.

Siinä missä YA:n faniyhteisöt ovat maailmalla merkittävä osa nuoren yleisön kirjallisuutta, Suomen YA-yhteisöllä ei ole ollut luontevaa paikka tavata toisiaan ja genren kirjailijoita. Faneista tai innostavista ja lahjakkaista tekijöistä ei kuitenkaan ole pulaa. Eräät Suomen kirjallisuusmaailman merkittävimmistä kansainvälisistä menestyksistä ovat viime vuosina nousseet YA-genrestä, kun Salla Simukka (Tammi) ja Maria Turtschaninoff (Tammi) ovat lyöneet läpi maailmalla, tapahtuman tiedotteessa todetaan.

Tapahtuman järjestävät Suomen suurimmat kustantamot Gummerus, Otava, Kustannusosakeyhtiö Tammi ja WSOY yhteistyössä viihdeyhtiö Kaiken Entertainmentin kanssa.

Kuva: kuvituskuva

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone