Suomalaisyhtyeen albumi nousi listoille USA:ssa

Suomen menestyneimpiin blueskokoonpanoihin lukeutuvan Wentus Blues Bandin uusi Throwback-albumi on noussut listoille Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Throwback on ollut jo kaksi kuukautta peräkkäin Yhdysvalloissa Living Blues Radio Chartsin TOP 20-listalla. Lisäksi albumi on noussut Roots Music Reportin kovatasoiselle TOP 50-listalle. Australiassa yhtye on International Blues Airplay Chart -listauksessa noussut TOP 20 -julkaisujen joukkoon.

Kokkolalainen Wentus Blues Band on tehnyt menestyksekkäitä kiertuita ympäri Eurooppaa yhdysvaltalaisten blueslegendojen kanssa.

”Uusi albumimme on kiertueilla kertyneiden kokemusten päiväkirja ja yhteenveto. Ei verta, mutta sitäkin enemmänkin naurua, hikeä, kyyneleitä ja lukemattomia kilometrejä ja tuhansia keikkoja vaatinut sinisointuimen kavalkadi”, kertoo yhtyeen basisti Robban Hagnäs.

Wentus Blues Band perustettiin vuonna 1986. Throwback-albumi äänitettiin livenä kolmessa päivässä Kokkolan lähellä sijaitsevassa vanhassa koulurakennuksessa. Samassa rakennuksesssa osa yhtyeen soittajista oli nuorena opin tiellä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone