Suomalaiselle merkittävä elokuvapalkinto Yhdysvalloissa

Kuvaaja Peter Flinckenberg on voittanut Pirjo Honkasalon ohjaamalla Betoniyö-elokuvalla Yhdysvaltain elokuvaajien yhdistyksen eli The American Society of Cinematographersin (ASC) Spotlight-palkinnon. Palkinto myönnettiin Flinckenbergille maanantaina aamuyöllä Los Angelesissa järjestetyssä palkintogaalassa. Tämä on ensimmäisen kerta kun suomalainen kuvaaja ja elokuva palkitaan ASC:n toimesta.

 Flinckenberg kisasi palkinnosta kovatasoisessa seurassa, sillä muita ehdokkaita olivat muun muassa Darius Khondji, joka on kuvannut mm. David Fincherin Seven-elokuvan ja useita Woody Allenin elokuvia) sekä kuvaaja Daniel Landin elokuvalla Under the Skin.
Olen mykistynyt tästä kunnianosoituksesta. Tämä palkinto tuntuu erityisen hienolta siksi, että siitä ovat olleet päättämässä oman alamme ehdottomat huiput, elävät legendat. Palkinto on suuri kunnianosoitus itseni lisäksi koko työryhmälle. Olen iloinen myös siitä, että suomalainen elokuva pääsee esille Yhdysvalloissa tälläkin tavalla, Flinkenberg kommentoi voittonsa jälkeen.

Hollywoodissa vuonna 1919 perustetun ASC:n palkinnot ovat elokuvaajien keskuudessa arvostetuimpia mahdollisia tunnustuksia maailmalla.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone