Suomalainen hevilaulaja lopetti uransa kuulovaurion takia

Helsinkiläisen heavy metal -yhtye Oceanhoarsen laulaja Tommy Tuovinen joutuu jättämään bändin ja samalla aktiivisen musiikkiuransa kuulovaurion takia.

”Kävin tarkastuttamassa kuuloni äskettäin, ja tulokset olivat huolestuttavia. Jo aiemmin heikentynyt kuuloni oli nyt vielä huonommassa jamassa kuin edelliskäynnillä. Lääkäri käytännössä ilmoitti, että olisi todella epäviisasta altistaa itsensä jatkossa jatkuvasti sellaiselle volyymitasolle, jolle aktiivisessa bänditoiminnassa altistuu. Varsinkin, kun Oceanhoarsen tapauksessa tehdään yleensä viisipäiväistä viikkoa treeniksellä ja tarkoitus olisi kiertää kuukausitolkulla vielä vuosienkin päästä. Uutinen oli musertava, mutta minun on pakko ottaa se tosissani. Tulen luultavasti tekemään jatkossakin satunnaisia studiohommia ja ehkä yksittäisiä keikkoja, mutta näyttää kyllä pahasti siltä että aktiiviset päiväni musiikin parissa olivat tässä”, Tuovinen kertoo bändin tiedotteessa.

Kitaristi Ben Varonin mukaan esimerkiksi levy-yhtiöneuvottelut sekä suunnitelmat ensimmäisille keikoille Suomen rajojen ulkopuolella menivät jäihin tältä erää.

”Bändi on juuri saatu hienosti käyntiin, kuuntelijaluvut ovat olleet lupaavia, biisejä lisensoitu kansainväliseen tietokonepeliin, ja jo ensimmäisen puolen vuoden aikana ollaan saatu soittaa kasa hienoja keikkoja sekä isompien bändien lämppärinä että festarilavoilla”, Varon kertoo.

Bändi kuitenkin jatkaa ja on käynnistänyt uuden laulajan haun. Lisätietoa Facebook-sivuilla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone