Suomalainen DJ-tähti lopettaa uransa 25 vuoden jälkeen

Yksi maamme tunnetuimmista ja kansainvälistäkin suosiota niittänyt DJ Proteus eli Harri Andersson lopettaa uransa.

Raskaiden soundien valtias paketoi 25-vuotisen uransa jäähyväiskiertueella vuonna 2020.

Luvassa on esiintyminen Turun Apollossa 5. tammikuuta sekä keikkoja ainakin Hollannissa, Australiassa, Saksassa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa. Proteuksen jäähyväisesiintyminen on lauantaina 12. joulukuuta Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa, jossa nähdään lavalla myös hänen vanha DJ-kollegansa Orkidea.

”Totta kai on kaihoisa olo, nyt kun viimeinen vuosi on edessä… Mutta ikuisestikaan ei voi jatkaa ja oma terveyteni on viime vuosina antanut ymmärtää, että nyt on aika hidastaa tahtia. Nyt, kun tulee 25 vuotta täyteen, tuntuu luontevalta lopettaa ja jättää esiintymislavat. Mutta musiikkia en jätä, vaan aion jatkossakin tehdä tapahtumien järjestäjän ja promoottorin töitä ja muutoinkin olla vahvasti alan taustavaikuttajana, Harri Andersson kertoo tiedotteessa.

Proteus on tehnyt uransa aikana tuhansia keikkoja ympäri maailmaan. Hänen ensimmäinen virallinen esiintymisensä oli Oranssi ry:n edesmenneissä Katajanokan-tiloissa järjestetyssä Underground Techno -tapahtumassa 1995.

Hän pääsi yhdessä Daruden kanssa ensimmäisenä suomalaisena artistina kansainvälisesti arvostetulle elektronisen musiikin DJMag Top100 -artistin listalle vuosina 2004 ja 2005.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone