Sunrise Avenuen Samu Haberista julkaistaan elämäkerta – kirja on herättänyt kansainvälistä huomiota

Sunrise Avenue -yhtyeen keulahahmon Samu Haberin tarina on vihdoin pistetty yksiin kansiin. Kirjailija Tuomas Nyholmin kirjoittama elämäkerta ilmestyy lokakuun 14. päivä.

Otavan kustantama kirja on herättänyt jo etukäteen kansainvälistä huomiota ja se on käännetty julkaistavaksi muun muassa englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Haber nosti Sunrise Avenuen kansainväliseen menestykseen omilla ehdoillaan. eikä lannistunut edes sadanteen levypomon hylkäykseen. Menestyksen varjopuoli on ollut kuitenkin raskas. Loppuunpalamiset, välirikot, taiteelliset kriisit ja täpärät pelastumiset ovat seuranneet toisiaan.

”Toivottavasti tämä tarina inspiroi jotakuta junioria uskomaan itseensä ja toteuttamaan hullua unelmaansa vastatuulista huolimatta. Ehkä hän voisi tosin välttää muutaman karikon, joille itse ajauduin. Tosin myös virheet kuuluvat elämään ja niistä voi saada tärkeää oppia. Osalle voi jälkeenpäin jopa nauraa kirja kourassa kippurassa lattialla”, Haber avaa Otavan tiedotteessa.

Toimittaja ja menestyskirjailija Tuomas Nyholmin mukaan tekoprosessi vaati verta, hikeä ja kyyneliä – ja lukemattomia haastattelutunteja.

”Ammatillisesti erittäin kova haaste. Ja vähintään yhtä motivoiva. Samu olisi voinut valita käytännössä kenet tahansa elämäkertansa kirjoittajaksi, joten kunnia oli suuri. Kuten tietysti vastuukin, koska tarina on niin ainutlaatuinen. On selvää, että tämä projekti jää yhdeksi elämäni huippukohdista – riippumatta siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu”, Nyholm toteaa.

Sunrise Avenue julkisti lopettamisuutisen viime joulukuussa. Yhtyeen jäähyväiskonserttien on määrä toteutua kesällä 2021.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone