Stubbista ja Enbuskesta tuli "Twitter-hulluja", vaikka alussa ei kiinnostanut pätkääkään

twitterkirja

Elisa Studiolla juhlittiin maanantaina Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin ja toimittaja Tuomas Enbusken kirjoittaman #Twitterkirjan julkaisua.

Teoksessa tunnetut ja kokeneet twiittaajat paljastavat miten Twitteriä kannattaa käyttää.

Alexander Stubb sai idean kirjasta ollessaan hiihtolomalla 2013.

– Kirjan ajatus syntyi spontaanisti. Soitin Tuomakselle ja sanoin, että mitäs jos tehdään tällainen Twitter-kirja. Mielestäni Twitter on mitä parhain formaatti meille suomalaisille. Viestit ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Niissä pääsee suoraan asiaan, Stubb kertoi Elisa Studiolla pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Kumpikin kirjan tekijöistä twiittaa ammattinsa takia päivittäin. Hieman yllättäen molemmat herrat tunnustavat liittyneensä Twitteriin pitkin hampain.

– En ole koskaan ollut tekninen ihminen. En innostu uusimmista älypuhelimista ja appseista. En myöskäään pitänyt twiittaamista mitenkään mielenkiintoisena. Eräs ystäväni lähestulkoon pakotti minut sinne. Hänen mukaan kirjoitan juuri sellaisia lauseita, jotka toimisivat Twitterissä hyvin, Enbuske sanoo.

Molemmat pitävät Twitterin parhaana puolena sen lyhyttä ilmaisutapaa.

–  Olen aina rakastanut kieltä, puhumista ja kirjoittamista. Twitterissä voi julkaista yksikertaisia lauseita. Lyhyyden ansiosta viestin syvällisyys tai ohuus paljastuu, kun asia pitää kiteyttää 140 merkkiin”, Enbuske toteaa.

twitterkirja2

Stubb ei voisi kuvitella elämää ilman Twitteriä. Hän vertaa sitä entisaikojen tupailtamiin, joihin on miltei pakko osallistua.

– On hirveän vaikea kuvitella, että avoimessa länsimaisessa yhteiskunnassa poliitikko voi olla menemättä Twitteriin. Se on sama kuin jättäisi menemättä torille. Minulla on noin 110 000 seuraajaa. Sen kaltaista kommunikaatiokanavaa ei politiikoille ole koskaan aikaisemmin ollut.

Stubb käyttää myös Facebookia, Instagramia ja pitää blogia. Sosiaaliset mediat elävät toistensa kanssa lomittain.

”Mulle Twitter on hetki just nyt. Facebook on se fiilis ja blogi on substanssianalyysi. Kotisivuille meneminen on kuin faksin lähettäminen”, hän naurahtaa.

Twitterkirja ilmestyy vain sähkökirjana. Kirjaa voi ostaa e-kirjana vain Elisa Kirja -palvelun kautta 26.5. asti, jonka jälkeen se on myynnissä myös muilla sähkökirjojen jälleenmyyjillä.

– Pääsin Twitterkirjan myötä ensimmäistä kertaa e-kirjojen kimppuun. Minun mielestä se on  luonnollisin tapa julkaista tämä kirja, Stubb sanoo.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone