Stala & So: Stala & So

stala and so

Hard rockia ja glamrockia yhdistelevä Stala & So. lupaa kolmannella kiekollaan monipuolisempaa otetta ja iloluontoisten sävelten joukkoon on eksynyt myös synkempää maalailua. Levyllä soittaa nyt peräti kolme ex-Lordia – Kita ja Kalma kohtaavat Awan!

Glamrock on jäänyt taustalle mutta mainostettu monipuolisuus vaikuttaa enemminkin linjattomuudelta. Kasari, tukkaheavy, AOR, keskitempoinen rock, ruikutusballadit – kaikkea on mutta keskittyminen tarkemmin valittuihin genrelokeroihin antaisi bändistä selkeämmän kuvan. Mutta mikä olisi se tietty valittu linja, siinäpä kysymys. Stala & So. hallitsee kaikki edellämainitut osa-alueet mutta ei varsinaisesti loista tai räjäytä pankkia yhdessäkään genrelokerossa. Biisit ovat ok, vokaalisuuoritus on perus-ok, soitto soi varmasti. Back to the 80’s mutta kenen joukoissa seisot?

When the night falls ja You don’t mind (Devil in disguise) sopivat sujuvasti AOR:n lokeroon ja varsinkin ensin mainitussa on tukeva Journey-fiilis (namia!). Reilumpaan tuuletukseen luottavat kunnon ’Deep Purple’ -uruilla vahvistettu I need more ja Shine out. Living for today asettuu kasarihenkisen tukkaheavyn seuraajiin yhdessä iloluontoisen The girl with guilty eyes -siivun kanssa. Headlong on kiekon vahvimpia tekeleitä ja tuima hard rock -hehkutus saa mainiota lisäväriä retroilevasta syntikasta ja tehokkaasta kertosäkeestä.

Loppupäätelmänä Stala & So. jää turhan kasvottomaksi. Monipuolisuus ei saa tarkoittaa linjattomuutta. Bändin uusi kiekko on ’ihan ok’ mutta se voisi olla myös ’helvetin kova’. Ei muuta kuin lisää ’Journey kohtaa Skid Row’n Poisonin keikkakämpällä’ -tyylistä materiaalia. Toisaalta suuntana voisi olla myös tukevampi hard rock.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone