Sorjonen leviää maailmanlaajuisesti Netflix-diilin ansiosta

Samaan aikaan kun Sorjonen-rikossarjan kolmas kausi kipuaa useassa maassa pidetyimpien ja katsotuimpien sarjojen joukkoon, alkavat Sorjonen: Muraalimurhat -elokuvan kuvaukset. Sorjonenelokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa syksyllä 2021. Tuotannossa on mukana myös Netflix. Kumppaneiden kautta elokuva leviää myös kansainväliselle yleisölle.

Juna-asemalta löytyy verellä tehty muraali Kari Sorjosen arkkivihollisesta Lasse Maasalosta. Maalauksessa lukee ”Tehdään maailmasta parempi paikka”. Sama teksti koristaa myös some-äänestystä, jossa kansa on äänestänyt, ketä ilman maamme olisi parempi. Kun kolme eniten ääniä saanutta katoaa, huippututkija Kari Sorjosta pyydetään takaisin töihin. Hän on ainoa, joka voi ratkaista yhteiskuntaamme ravisuttavan viharikoksen, jos hän vain saa oman mielensä järjestykseen. 

Kansainvälisen kiinnostuksen siivittämänä Sorjonen-rikossarjan tekijät päättivät Berliinin elokuvafestivaaleilla helmikuussa 2020 vastata fanien toiveeseen ja jatkaa huippupoliisi Kari Sorjosen rikostarinoita valkokankaalla.

”Olemme erittäin innoissamme saadessamme tuoda yleisön eteen elokuvateattereihin palkitun ja kriitikoiden ylistämän Sorjosen. Sorjonen on yksi Pohjoismaiden merkittävimpiä ja tunnetuimpia Nordic noir -brändejä”, hehkuttaa Aurora Studios -levitysyhtiön Antti Toiviainen.

Netflixin kanssa tehty koko maailman kattava levityssopimus takaa sen, että Sorjonen tulee nähtäville maailmanlaajuisesti Yhdysvalloista Australiaan.

Elokuvan kuvaukset alkavat lokakuussa 2020 koronajärjestelyjen saattelemana. Sorjonen-elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2021. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone