Softengine matkalla maineeseen

Uuden Musiikin Kilpailun suurimpia ansioita on Seinäjoelta tulevan Softengine-orkesterin nostaminen koko kansan tietoisuuteen. UMK-voiton ansiosta Suomen Muse eli Softengine nähdään tulevassa Eurovisionin laulukilpailukoitoksessa, jonka finaalikoitos järjestetään Tanskassa toukokuun 10. päivä. Mesta.netin haastattelussa Softenginen tunnelmia kuvaili kokoonpanon laulava komistus Topi Latukka.

Euroviisut tuo esiintyjille niin valtavan julkisuusvyöryn ettei vastaavaa voi ostaa rahalla. Nuorelle orkesterille kyseessä on todellinen ”tuhannen taalan paikka”. Eli uutta materiaalia olisi hyvä tyrkätä markkinoille heti viisukoitoksen jälkeen. Mikä on tilanne Softenginen leirissa?

Topin mukaan valmiina on noin 10 demoa, joista suurin osa todennäköisesti päätyy aikoinaan debyyttilevylle. Kaksi viisua on jo valmiiksi äänitettyinä.

– Teemme levyä eteenpäin mahdollisimman nopeasti, aina kun keikkailulta/viisuasioilta ehdimme.

Kun verrataan kaikkien tuntemaan Euroviisukappaleeseen Something better, Topi lupaa tulevalle kokopitkalle monipuolisuutta. Vaikutteita löytyy laajalta skaalalta indie ja EDM-musiikin lokeroista. Something better on kuulemma levyn suoraviivaisinta rokkia.

Softenginen biisit lähtevät liikkeelle Topin pään sisällä. Topi tekee sävellyksen ja sovituksen valmiiksi, jonka jälkeen kosketinsoittaja Henrin kanssa sorvataan sanoituksia. Viisun idea voi syntyä mistä vain…

– Kerran sain puhelinsoiton tuntemattomasta numerosta, jossa matala miesääni sanoi ”kaikki on ihan hyvin”. Sain siitä törkeän inspiraation, josta tein biisin.

Softengine teki kesken UMK-kisan sopimuksen Sony Musicin kanssa. Topin sanoin yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Levy-yhtiöltä saadaan paljon apua ja samoilla linjoilla ollaan.

Something better -kappaleen videosta Topi toteaa kuvausten olleen kylmä keikka. Raviradalle kasattiin lava, jossa bändi veivasi biisiä läpi muutaman tunnin ajan.

– Videosta tuli meidän mielestä tyylikäs ja uskottava.

 

[youtube id=”3MgUxhRTW08″ width=”600″ height=”350″]

 

Löytyykö Softenginen keikkojen biisilistalta cover-biisejä?

– Ei löydy eikä tule löytymään. Ei ole oikein meidän juttu.

Suomessa (ja maailmalla) euroviisuyhteisö on innostunutta ja asialleen omistautunutta porukkaa. Minkälaista kommenttia on kuulunut suomalaisilta euroviisufaneilta?

– Vähän vaikea sanoa kuka on sitten ollut euroviisufani ja kuka ei. Paljon on ainakin tullut ohjeistusta. Useimmat vinkit menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos mutta joitakin juttuja on kuitenkin jäänyt mieleen. Esimerkkeinä vaikka ”laulakaa paremmin” ja ”sanoitukset ovat hirveitä”. Huvittavia juttuja.

Miten suhtaudutte Softenginen euroviisujen myötä saamaan ”viisuleimaan”? Onko kyseessä  mahdollinen tulevaisuuden uskottavuusongelma vai ainoastaan mahtava mahdollisuus orkesterin markkinointiin?

– Toivon että emme leimaudu viisujen takia. Euroviisut eivät ole olleet meille ajatuksena mikään päätepysäkki vaan yksi hieman isompi, tosin huikea, promokeikka muiden joukossa. Meillä on katse tiukasti tulevaisuudessa.

Softengine nähdään kesällä myös Seinäjoen Provinssirockissa, mitkä tunnelmat!

– Monta vuotta on ollut haaveena päästä sinne ja nyt se toteutui. Kaikki keitä vähänkin kiinnostaa niin sinne vaan tsekkaamaan meidän show!

Kuinka suuresti bändiin on tarkoitus tällä hetkellä panostaa –  jos Amerikoista tulee tiedustelua 30 Seconds To Marsin puolen vuoden kiertueen lämppäriksi, mikä on vastaus?

– Panostus on 100 prosenttia. Taisi jäädä jo pelkästään kyseisen kysymyksen vuoksi yksi sydämenlyönti väliin. Lähtisimme miettimättä.

Jos seuraavan albumin tuottajaksi olisi mahdollista saada tekijämies maailmalta, kuka ensimmäisenä tulee mieleen ja miksi?

– Jos minä saisin päättää, tuottajina olisi Flood tai Avicii. Flood on tuottanut mielestäni maailman eeppisimmän rock-levyn eli 30 Seconds To Marsin ”This Is War”. Avicii kulkee omaa tietään EDM-musiikin kanssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone