Sipoon herttua -tähdet Kari Hietalahti, Mari Perankoski ja Riku Nieminen kertovat suosikkikirjoistaan

sipoon herttua mari ja kari

Sipoon herttua -sarjan toinen kausi on julkaistu Elisa Viihteessä. Kotimaisesta korruptiosta kertovan komediasarjan tähdet Mari Perankoski, Riku Nieminen ja Kari Hietalahti kertoivat kertovat seuraavassa lukutottumuksista ja suosikkikirjoistaan.

Jaana Kovalaista esittävä Mari Perankoski tunnustautuu tuurilukijaksi, joka tarttuu kirjaan fiiliksen mukaan.

”Saattaa mennä pitkiä aikoja, etten lue ja sitten taas luen koko ajan. Tässä iässä ikänäkö tuo  haasteita, koska en meinaa jaksaa pitää kirjaa oikeassa kulmassa koko ajan. Siksi käytän lukiessa teatterikiikareita, joista on toinen sanka katki. Jos joltain puuttuu sellainen, niin meillä on ainakin seitsemän sellaista”, Perankoski naurahtaa.

Juttu jatkuu kuva jälkeen…

mari perankoski kirja

Perankoski valitsee kirjan usein sen mukaan, millainen työ hänellä on menossa.

”Luen paljon elämänkertoja. Nyt menossa on vanha klassikko, Kaari Utrion Eevan tyttäret. Toisaalta olen aika kaikkiruokainen, mutta jännäreitä ja romantiikkaa en juuri lue. Poliisijännätir katson mieluummin telkkarista.”

riku nieminen

Sipoolaista rikostutkijaa Kalle Mähöstä esittävä Riku Nieminen lukee kirjoja vain sähköisessä muodossa.

”Luen kaikki kirjat kännykästä, en omista fyysisiä kirjoja. Viimeisimman kirjan tilasin tänä aamuna. Se on Jessica Aron Putinin trollit -kirjan. Sen aihe tuntui järkyttävältä.”

”Viimeisiiin kirjoihin lukeutuu myös Yuval Noah Hararin hittikirja Sapiens – ihmisen lyhyt historia, josta on tehty Kansallisteatterin näytelmä. Luin myös Risto Siilasmaan Paranoidi optimistin sekä ruotsalaisen lääkärin Hans Roslingin teoksen Faktojen maailman.”

”Nuorena teatterikoululaisena minua kiinnosti proosa, mutta aikuisiällä luen mieluiten tieteellistä faktaa. Minua ei enää kiehdo se, kuinka elegantisti joku kirjailija osaa kuvata kärpäsen siiveniskuja tietynlaisessa valossa, jossain ajassa ja luoda sen ympärille maailman.”

”Luen paljon seitsemänvuotiaalle pojalleni. Nyt menossa on Harry Potterin Salaisuuksien kammion toinen osa. Jokin aika sitten se oli vielä liian hurja hänelle, mutta hän uskaltaa kuunnella sitä.”

hietalahti

Sarjan päähahmoa, bisnesmies Pasi Kovalaista näyttelevä Kari Hietalahti lukee Perankosken tapaan elämänkertoja.

”Nyt pöydälläni on Markus Selinin elämäkerta (Markus SelinPerustuu tositapahtumiin). Selasin heti kirjasta, että mitä hän on paljastanut Vintiöistä. Aika kiltistä hän käsittelee Vintiö-aikoja, joista voisi kirjoittaa kevyesti oman kirjan.”

”Olen lukenut paljon muitakin elokuva-aiheisia kirjoja, kuten Jack Nicholsonin ja Marlon Brandon elämäkerrat.

”Haaveilen, että kirjoitain jonain päivänä 250-sivuisen jatkuvajuonisen kirjan. En ole vielä uskaltanut tarttua siihen, mutta jonain päivänä se aika koittaa. Aina kun ystäväni Franzenin Petri tai Hynysen Jouni julkaisee uuden kirjan, ajattelen ihaillen, että toi jätkä teki sen taas.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone