Sipoon herttua –sarjasta tuttu Antti Tuomas Heikkinen on matkalla eturivin näyttelijäksi – ”Kipinä näyttelemiseen sai alkunsa lapsena Pekka Töpöhäntä -näytelmästä”

sipoon herttua antti heikkinen

32-vuotias Antti Tuomas Heikkinen on nousemassa tunnettujen näyttelijöiden joukkoon. Viimeisen vuoden aikana hänet on nähty Elisa Viihteen alkuperäissarjoissa Konttori ja Sipoon herttua sekä C Moren Sunnuntailounas -komediasarjassa. Hänellä on rooli myös  Hevi reissussa ja syksyllä ilmestyvässä Juice-elokuvassa hän esittää Mikko Alataloa

”Kevät täyttyi kuin yllättäen töistä. Välissä tein kuunnelman Göstä Sundqvistista Ylelle. On hienoa, kun mielenkiintoisia hommia riittää”, Antti Tuomas Heikkinen iloitsee.

Helsingissä asuva Heikkinen on kotoisin Jyväskylästä. Hän palaa hetkeen, jolloin näytteleminen vei mennessään.

”Olin katsomassa äidin kanssa Pekka Töpöhäntä -näytelmää Jyväskylän kaupunginteatterissa. Se oli vaikuttava kokemus, jonka jälkeen ilmoitin äidilleni, että minusta tulee näyttelijä”, Heikkinen muistelee.

Kokemuksen rohkaisemana hän meni Pupuhuhdan ala-asteen näytelmäkerhoon. 13-vuotiaana Heikkinen pääsi Jyväskylän kaupunginteatteriin Peter Pan -näytelmän avustajaksi.

”Sain näytellä kadonnutta poikaa. Se oli merkittävä hetki, kun pääsi seuraamaan ammattilaisten työskentelyä ja näin, millainen paikka teatteriympäristö on. Kokemus vain vahvisti tunnetta, että haluan näyttelijäksi.”

Myöhemmin Heikkinen näytteli muun muassa Hankasalmen Venekosken kesäteatterissa. Vuonna 2011 hän pääsi viidennellä yrittämällä Helsingin Teatterikorkeakouluun.

Valmistuttuaan teatterikorkeasta vuonna 2016 hän pääsi Q-teatteriin. Tällä hetkellä Heikkinen työskentelee freelancerina.

Näyttelijäksi kasvetaan kokemuksen myötä. Teatterilavoja kolunnut Heikkinen kertoo aluksi vierastaneensa kameran läsnäoloa.

”On ollut mahtavaa tehdä töitä huippunäyttelijöiden ja -ohjaajien kanssa. Olen oppinut heiltä valtavasti. Kuvaustilanne on todella hektinen ja mukana on paljon ihmisiä. Kokemuksen myötä alan olla kartalla, miten homma toimii ja mitä kaikkea kuvaustilanteessa tapahtuu. Olen saanut lisää itsevarmuutta, että eihän tässä ole mitään hätää”, Heikkinen kertoo.

antti heikkinen sipoo

Heikkisen tavoitteena on tehdä monipuolisesti teatteria, elokuvia ja sarjoja. Hän panostaa henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen.

Työstä kuin työstä on tärkeää irtautua välillä. Heikkisen henkireikä jääkiekon seuraaminen.

”Entisenä jyväskyläläiseltä seuraan JYPin pelejä tarkasti. Kun saavun näytöksistä kotiin, katson pelit jälkilähetyksenä. Jääkiekko on minulle tärkeä purkautumiskeino.”

Kehuja keränneessä Sipoon herttua -sarjassa Heikkinen esittää päähenkilö Pasi Kovalaisen (Kari Hietalahti) poikaa Pasi Junioria.

Sipoon herttuasta Heikkinen innostui jo lukiessaan sarjan käsikirjoitusta. Myös kuvauksista jäi hyvä maku.

”Ohjaaja Teppo Airaksinen osaa tuoda kuvauksiin todella hyvän ilmapiirin. Vaikka töitä tehdään huolella ja tarkasti, se ei tarkoita sitä, että pitäisi olla naama rutussa kaiken aikaa. Meillä oli todella hauskaa.”

”Lisäksi oli hienoa näytellä Kari Hietalahden kanssa. Kuulun sukupolveen, jolle Vintiöt oli todella kova juttu.”

Sipoon herttuan kaikki jaksot katsottavissa Elisa Viihteestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone