Sipoon herttua nousi rytinällä katsotuimmaksi – ”Käsikirjoitus on niin hyvä, että sitä on vaikea ryssiä”

Elisa Viihteen alkuperäissarjan Sipoon herttuan toinen kausi on julkaistu kokonaisuudessaan Aitio-suoratoistopalvelussa. Uusi kausi nousi Aition marraskuun katsotuimmaksi sarjaksi vain muutamassa päivässä.

Toisella kaudella Kari Hietalahden esittämä Pasi Kovalainen hakee uutta vauhtia liikemiesuralleen hyväntekeväisyysbisneksestä ja automarketista. Samaan aikaan Sipoossa alkaa tapahtua karseita asioita.

Kari Hietalahden mukaan Sipoon herttua on sukua yhdysvaltalaisen Better Call Saul -sarjan vakavalle komedialle, jossa ihmiset ovat ”ylitosissaan kepeiden asioiden äärellä.”

Hänen esittämänsä liikemies Kovalainen on paikoin jäätävän kylmä ja jopa pelottava hahmo. Hietalahden mukaan tarkoituksena onkin mennä äärirajoista toiseen.

”Sarjan tekeminen muuttuu hauskemmaksi, mitä enemmän tosissaan sitä tehdään”, Hietalahti tuumaa.

Sipoon herttuan ensimmäinen kausi on ollut Elisa Viihteen kaikkien aikojen suosituin komediasarja. Toinen kausi nousi muutamassa päivässä marraskuun katsotuimmaksi Aitiossa.

Hietalahden mukaan sarjan menestys perustuu Atte Järvisen loistavaan käsikirjoitukseen.

Samaa mieltä on Kovalaisen vaimoa Jaana Kovalaista näyttelevä Mari Perankoski.

”Käsikirjoitus on niin hyvä, että sitä on vaikea ryssiä. Aten (Järvinen) käsikirjoitukset ovat aina hyviä. Tuntuu aina juhlavalta, kun pääsee mukaan hänen kirjoittamiin juttuihin.”

Perankosken ja Hietalahden esittämän avioparin elämästä romantiikka on kaikonnut jo ajat sitten, mutta he tekevät kuitenkin kaikkensa perheen eteen.

”En tiedä onko heidän suhteensa edes kovin hirveä. Siinä on paljon normaalin pitkän parisuhteen näkemyksiä puolin ja toisin”, Perankoski pohtii.

”Sarjassa on myös hellyyttävää perheen sisäistä dynamiikkaan, kun keski-ikäinen mies yrittää olla näennäisen läsnä vaimolleen ja kohdata hänet. Minua henkilökohtaisesti kiehtoo se, kun mies harjoittelee nuken kanssa kuinka vaimolle puhutaan”, hän naurahtaa lopuksi.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen…

mari perankoski
Mari Perankosken roolihahmo Jaana Kovalainen vapautuu toisella kaudella vankilasta.
kari hietalahti sipoo
Kari Hietalahden hahmosta Pasi Kovalaisesta on muodostumassa kulttihahmo.

 

 

 

 

riku nieminen
Riku Nieminen esittää rikostutkijaa, joka kantaa muiden huolia. ”Sarjasta löytyy runsaasti arkkityyppejä. Roolihahmoni kaltaisia huolehtjoita on jokaisella työpaikalla.”

Rikospoliisi Kalle Mähösen roolissa jatkava Riku Nieminen odottaa toiselta kaudelta tutunterävää ja nopeatempoista komediaa.

”Pääsen näyttelemään luonneroolia eli väsynyttä ja turhautunutta perheenisää. Roolihenkilöni tukee kollegoitaan ja kipuilee heidän kanssaan.”

Sipoon herttua voi katsoa vain Elisa Viihteen suoratoistopalvelussa. Niemisen mukaan VOD-palvelujen myötä kilpailu on koventunut. Tv-sarjoja tehdään nykyisin aiempaa nopeammalla tahdilla ja pienemmällä kalustolla.

”Helpottavia tekijöitä on paljon. Ehkä senkin takia käsikirjoitukset ovat parempia, koska niihin pystytään satsaamaan enemmän”, Nieminen sanoo.

antti jussi pesonen
Antti Jussi Pesonen pääsi ohjaamaan fanittamaansa sarjaa.

Toisen kauden ohjasi Antti Jussi Pesonen. Hän pitää sarjaa uniikkina sekoituksena suomalaisessa tv-kentässä.

”Olin itse sarjan ykköskauden fani, joten oli mahtava päästä ohjaajaa kakkoskautta”, Pesonen hehkuttaa.

”Sipoon herttuan kohtaukset saattavat muuttua hetkessä draamasta komediaksi. Kevyttä ja painavaa sisältöä on hyvässä suhteessa toisiinsa.

”Tämä on siinäkin mielessä moderni sarja, että päähenkilönä on antisankari, Hissun esittämä Kovalainen. Se erottaa tämän muista suomalaissarjoista”, Pesonen toteaa.

Kakkoskaudella Sipoo järjestää neuvoa antavan kansanäänestyksen uudesta kunnanjohtajasta. Käsikirjoittaja Atte Järvisen toteaa, että äänetyksen myötä Sipooseen tulee voimakas ”Brexit-henki”.

”Ensimmäisellä kaudella kaivettiin Kovalaisen koko menneisyys, joten kakkoskaudella piti mennä eteenpäin. Sarjassa on vanhaa ja uutta. Emme halunneet luopua yhdestäkään hahmosta.”

pirjo heikkilä

Pirjo Heikkilän näyttelee rikostutkija Salla Rusia. Hän tulee toisella kaudella raskaaksi ja pyrkii samalla tutkinnanjohtajaksi.

”Sipoon herttua on yksi suosikkijutuistani. Sarjan käsikirjoitus on jännittävä, hauska ja älykäs. Kuvauksissa oli hieno tunnelma, kun kaikki tekivät innoissaan töitä”, Heikkilä sanoo.

Lue sarjan arvio alempaa.

sipoon herttua ryhmä

Sipoon herttuan kakkoskausi lunastaa odotukset ”Pasi Kovalainen ansaitsee paikkansa suomalaisessa populaarikulttuurissa”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone