”Seppo Jokisen uutuusdekkari Siipirikkoiset on täysipainoinen, kutkuttava murhamysteeri” – lue arvostelu!

Seppo Jokinen: Siipirikkoiset – Crime Time 2021

Tamperelaisen Seppo Jokisen 26. rikosromaani Siipirikkoiset on täysipainoinen, kutkuttava murhamysteeri. Pitkästä kirjasarjasta ollaan jo tekemässä myös TV-sarjaa. Komisaario Sakari Koskisena nähdään Eero Aho. Lue juttu sarjan kuvauksista.

Lintubongarit havaitsevat ruumiin rannalla ja Komisario Sakari Koskinen joutuu luopumaan kauan odotetusta pääsiäisen vapaapäivästä elämänkumppaninsa Ullan kanssa.

Rikosylikonstaapeli Ulla Lundelin sattuu myös olemaan rikostutkija. Hän osallistuu myös murhan tutkimuksiin. Pariskunnan yhteistyö joutuu koetukselle sekä yksityiselämän että työn puolesta.

Lintujärvellä selkään ammuttu mies työskenteli koronkiskurifirmassa ja hänen taskustaan tutkijat löytävät paperilapun, jossa on komissaario Koskisen nimi ja osoite. Tapaus muuttuu Koskiselle varsin henkilökohtaiseksi.

Jokinen kuvaa poliisin väsymätöntä työskentelyä yksityiskohtaisesti ja osuvasti. Tampereen poliisilaitoksen toiminta on tehokasta ja aikaansaavaa. Niukkoja resursseja pyritään käyttämään mahdollisimman optimaalisesti. Jokisen lause on jämerä ja suora. Jokinen ei alleviivaa eikä hehkuta suuriakaan tunteita tai väkivallantekoja. Vähäeleinen ja uskottava toiminta vie tarinaa eteenpäin. Tarvittaessa rajuinkin ottein.

Tarinan keskiössä on monta nuorta. Hylättyjä, hyljeksittyjä, kiusattuja ja yksinäisiä nuoria yhdistää halu onnistua elämässä kaikesta huolimatta. He haluavat antaa anteeksi ja mennä eteenpäin. Aina se ei kuitenkaan ole helppoa. Hätä on ollut suunnaton.

Murhan taustalla olevat rahanpesukuviot vievät tarinaa ulkomaille. Jokinen liikkuu sujuvasti Ukrainassa, Puolassa ja Venäjällä. Tukholman poliisi auttaa rutiininomaisesti suomalaisia kollegojaan. Kansainväliset hämärämiehet huijaavat kanssaihmisiä ja toisiaaan. Raha liikkuu rajojen yli milloin missäkin mielikuvituksellisessa piilossa. Ja väkivallan uhka seuraa koko ajan kantapäillä.

Pitkästä rikostutkijan urasta huolimatta Sakari Koskinen ei vieläkään aina erota hyvää pahasta. Ja voiko ihminen vaikuttaa omaan kohtaloonsa? Ovatko menneisyyden kirot voitettavissa? Nuorten lemmentuskat ja selviytymistaistot panevat Koskisen miettimään perusteellisesti elämän tosiasioita. Myös omalta kohdaltaan.

Teksti: Jussi Wahlgren. Kuva: Timo Ahola

Siipirikkoiset on saatavavilla toistaiseksi ääni- ja e-kirjana vain Elisa Kirjasta. Kuuntele näyte.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone