Sara Sieppi kritisoi Maria Veitolaa EVS-ohjelman johdosta, Maria Veitola vastaa somessa

Mallikaunotar ja somevaikuttaja Sara Sieppi nähtiin eilen Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa.

Ohjelmassa Maria Veitola haastatteli Saraa aiheena some, somenäkyvyys ja julkisuuskuva. Veitola mm. kysyi, onko Sara feministi.

Blogissaan Sara Sieppi kertoo kokeneensa haastattelutilanteen ja Maria Veitolan esiintymisen hämmentävänä. Etukäteen sovituista aiheista ei pidetty kiinni ja Veitola käyttäytyi provosoivasti.

En osaa oikein kuvailla edes sitä tunnetta, mitä kävin heti ensimmäisten minuuttien aikana läpi. Oloni oli kai sanalla sanoen hämmentynyt. En halua mennä sen enempää yksityiskohtiin, mutta sanotaan näin, että millään, mitä olimme bossladyn kanssa sopineet, ei enää ollut mitään merkitystä. Kysymykset, jotka olimme käyneet etukäteen läpi, väistivät provosoivempien tieltä”.

Välittömästi, kun suora lähetys alkoi, Marian suhtautuminen muuttui. Sovitut kysymykset jäivät ja tilalle tuli lähinnä kaula-aukkooni ja laukkuihini liittyviä kysymyksiä”.

Sara kokee joutuneensa jonkinlaiseen ansaan.

Lue Saran blogia täällä.

Maria Veitola on vastannut kritiikkiin somessa:

Tämä on täyttä puppua. Kävimme haastattelun sisällön läpi sekä taustapuhelussa, että studiolla ennen lähetystä. Vuorosanoja emme toki harjoitelleet. Keskustelu elää aina suorassa lähetyksessä tilanteen ja vastausten mukaan, ihan niin kuin elämässäkin”.

”Sara väittää blogipostauksessaan, että hänelle asetettiin ansa. En ymmärrä väitettä. Miksi olisi asetettu? Haastattelijan työ perustuu luottamukseen. Minun intentioni ei ole koskaan pettää haastateltavaa eikä tuottaa haastateltavalle pahaa mieltä”.

Jos julkaisee tietynlaista sisältöä somessa tai blogissa, pitää siitä voida puhua. Ja niinhän me puhuttiin”.

No niin ystäväiseni ja vihamieheni. Seuraa tiedotusasiaa. Haastattelin eilen @sarasieppi ä #EVSlive -ohjelmassa. Sara on kirjoittanut tänä aamuna blogipostauksen, jossa väittää, että en ole pitänyt kiinni sovituista asioista. Tämä on täyttä puppua. Kävimme haastattelun sisällön läpi sekä taustapuhelussa, että studiolla ennen lähetystä. Vuorosanoja emme toki harjoitelleet. Keskustelu elää aina suorassa lähetyksessä tilanteen ja vastausten mukaan, ihan niin kuin elämässäkin. Sara väittää blogipostauksessaan, että hänelle asetettiin ansa. En ymmärrä väitettä. Miksi olisi asetettu? Haastattelijan työ perustuu luottamukseen. Minun intentioni ei ole koskaan pettää haastateltavaa eikä tuottaa haastateltavalle pahaa mieltä. Pyrimme aina siihen, että vieraat lähtevät studiolta hyvällä mielellä. Niin, että ”huh, olipas jännää, mutta hauskaa”. Myös Sara lähti studiolta tyytyväisenä. En tiedä mitä yön aikana on tapahtunut ja kuka tai mikä on saanut hänen mielensä tälläiseksi. Olen järkyttynyt. Hulluinta kaikessa on, että mielestäni Sara onnistui haastattelussa todella hyvin. Me näimme ohjelmassa aidon, fiksun ja suloisen Sara Siepin, joka pohti esittämiäni väitteitä ja näkökulmia kiinnostavasti. Minun työhöni haastattelijana kuuluu hyvien kysymyksien esittäminen ja heittäytyminen. Kerron usein myös omia ajatuksiani ja pohdintojani aiheesta, niin myös eilen. Kun puhutaan työstä bloggaajana ja somevaikuttajana, on olennaista puhua naiskuvaan, aitouteen, valtaan ja häirintään liittyvistä kysymyksistä. Niistä puhuimme. Käsilaukuista, kaula-aukoista ja rahasta puhumisessa ei pitäisi olla mitään pahaa tai väärää. Jos julkaisee tietynlaista sisältöä somessa tai blogissa, pitää siitä voida puhua. Ja niinhän me puhuttiin. Minulle on helppoa puhua asioista suoraan ja totta. Se ei ole vittuilua, syyllistämistä tai ansoittamista. Se on suoruutta ja uskallusta pohtia ongelmallisiakin asioita, mihin ei ole oikeita, helppoja vastauksia. Ihan jokaisen meistä olisi hyvä pohtia sosiaalista mediaa: mitä julkaisemme ja mistä syystä -ja miten some meihin vaikuttaa. Peace. ✌🏻

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone