Sanna Kiiski kertoo uutuuskirjassaan Tinder-kokemuksistaan – lue pari poimintaa

944

Kun televisiosta ja radiosta tuttu juontaja ja yrittäjä Sanna Kiiski jäi sinkuksi, hän päätti heittäytyä itselleen vieraaseen deittailumaailmaan.

45-vuotias kolmen lapsen äiti perusti oman Tinder-profiiliin. Siitä alkoi täysin uusi seikkailu. Hän oli ollut edellisen kerran sinkkuna 12 vuotta sitten.

Mitä enemmän Kiiski käytti Tinderiä, sitä enemmän se hämmensi häntä. Hän alkoi tutkia Tinderiä omasta ja ja toimittajan näkökulmasta. Hän piti vuoden ajan päiväkirjaa, joka on nyt koostettu Tinder-päiväkirjaksi.

Tuloksena on päiväkirjamaisia tarinoita ja viiltävää analyysiä suositusta treffipalvelusta. Pohjimmiltaan kirja on viihdyttävä ja koukuttava lukukokemus.

Kiiskeä ei voi ainakaan itseironian puutteestä syyttää, sillä kirjassa kohdataan oma elämä sellaisena kuin se on.

”Olen nyt siis eronnut, kolmen lapsen keski-ikäinen äiti, joka on tehnyt kolme konkurssia ja kärsii mielenterveysongelmista ilman luottotietoja. Minulla on vahvat epäilykseni siitä, etten ole miesrintamalla enää kuuminta hottia”, Kiiski toteaa kirjan alussa.

Alotteleville käyttäjille kirja sisältää Tinder-deittailun termistön ja myös varoituksen sanoja. Moni aloittelija sortuu virheisiin ja luovuttaa esimerkiksi puhelinnumeronsa liian varhain ja liian monelle. Silloin tuloksena on usein booty calleja eli yöllisiin vonkaussoittoja, joissa halutaan seksiä.

Huomautin, et-ten ole mikään seksin 112, johon voi ottaa yhteyttä, kun hätä on suurin – mihin vuorokaudenaikaan tahansa.Jos kanssani haluaa sänkyyn, se tapahtuu selvin päin ja mie-lellään ennen klo 12 yöllä. En ihan muutu kurpitsaksi silloin, mutta vanhaa alkaa väsyttää.

Kirjassa on myös Kiisken ystävävien Tinder-tarinoita.

Tänään kuulin, että eräs ystäväni oli viettänyt koko viikonlopun sängyssä harrastamalla seksiä itseään 20 vuotta nuoremman miehen kanssa parhaimmillaan kahdeksan kertaa putkeen. Hän kertoi, että urheilijanuorukainen oli täysin kyltymätön.

Kiiski kohtasi hyvin nopeasti Tinder-deittailun nurjemman puolen saadessaan puhelimeensa dickpicejä. Hän sai myös videon, jossa treffiehdokas harrastaa seksiä kahden naisen kanssa.

Jone halusi todistaa, että on pelimiehiä.Totesin olevani hyvin varma siitä, ettemme me kaksi tule koskaan harrastamaan seksiä. Jone ei pienestä lannistunut, vaan kysyi josko voisin tulla edes ottamaan häneltä suihin. Koska se ei ole seksiä.

Kiiski pohtii kirjassaan myös ikääntymistä. Hän löytää puumahommista jotain vapauttavaa.

Ihan höpöhöpöä tehdä itselleen sääntöjä. Itse olin alle 40-vuotiaana niin epävarma itsestäni, etten osannut nauttia seksistä yhtään. Mietin vain, mitähän se ajattelee minusta ja mitähän se haluaa ja tuleekohan tästä jotain vakavampaa. Pyydän anteeksi nuoruuteni kumppaneilta, koska olin sängyssä lähinnä elokuvien mallin mukaan – niin sanotusti oikeissa kohdissa voihkiva lahna.

Kirja vie lukijan mukaansa useille treffeille, ravintoloihin,  elokuvateattereihin, autoihin ja kotisohville. Kerran treffit lässähtivät siihen paikkaan, kun nuori mies avasi suunsa väärään aikaan.

Menin siis eilen hänen kotiinsa Kamppiin. Katselimme to-della jalkapalloa, kunnes hän alkoi tehdä lähempää tuttavuutta kanssani. Yksi asia johti toiseen, ja pian suutelimme kiihkeästi sohvalla. Hän oli juuri ottamassa paitaa päältään, kun samalla hihkaisi: – Mutta hei, nyt mä tiedän, kuka sä olet! Sä olet Sanna Kiiski ja sä olit ennen Huomenta Suomessa!

Monen treffikumppanin kanssa ei voi olla yhteistä tulevaisuutta. Ikäeroa on paljon ja moni nuorempi mies haluaa omia lapsia. Kiiski toteaa, ettäoOnnistuneista treffeistä saa kuitenkin piristystä elämään.

Juttelimme ja tanssimme melkein aamukolmeen. Markus saattoi minut taksiin ja kysyi, haluaisinko lähteä hänen kanssaan elokuviin. No tietysti halusin. En edes kysynyt, mitä menisimme katsomaan, vaan annoin hänen varata liput. Palasin juuri leffasta. Markus on todella hyvää seuraa. Tänään hän rohkaistui suutelemaan minua, mistä saa täydet pisteet.

Kursivoidut kohdat ovat Sanna Kiisken Tinder-päiväkirja. Lue ilmainen näyte kirjasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone