Ruisrock 2015; lauantain tapahtumat listattu – perhepäivänä ei hevistelty (eikä vetistelty)

laru4

Ruisrock 2015 – lauantai 4.7.

(Teksti ja foto J.A.Kaunisto)

 

Elämässä tärkeintä on tehdä listaa…Ruisrockin tapahtumista. Ruisrockin lauantaita “parhaat”-listausten muodossa + muuta tarinaa päivän tapahtumista.

Lauantain pääesiintyjät Pharrell Williams, Haloo Helsinki, Axwell Ʌ Ingrosso

Lauantain parhaat rap’n’hopit;

– Paperi T (Asenteellista ja ankaraa)

– Ruudolf & Särre & Karri Koira (Sanavalmista mieskomeutta lavan täydeltä. Louna-lavan edustaja tukossa innostunutta populaa)

– Atomirotta (Rane Raitsikka on äijä. Aurinkoon sopi Ruissaloon 10-0)

 

Lauantain rokkikukko;

– Olavi Uusivirta (Olavi toisti tuttuja rock-Jumalan elkeitä)

– Rane Raitsikka/Atomirotta (On se äijä)

– Mikko von Hertzen (Von Hertzen Brothers tykitti loistavan keikan)

Olavi Uusivirta
Olavi Uusivirta

Lauantain naisvoimaa;

– Elli Haloo/Haloo Helsinki (Haloo Helsinki järjesti illan innostuneimman kansankaraokehetken. Elli vieraili myös Kingston Wall Freakout -kokoonpanon rivistössä)

– Veronica Maggio (dramaattinen ruotsalaispoppari sai lämpimän vastaanoton)

– Sanni (Valloittavan pop mutta ei kuitenkaan liian helppoa, synkistelyvapaa)

laru16
Jenni Vartiainen

 

Ruissin lauantain parhaat rock’n’rollit;

– Von Hertzen Brothers (parhautta, suvereenia suuruutta. Tämä ryhmä on jo liian hyvä soittaakseen muualla kuin isojen festareiden päälavoilla)

– Kingston Wall Freakout (Suureelliseksi paisunut Kingston Wall -tribuutti oli turhan pompöösi mutta ideana pelkkää parhautta)

– Olavi Uusivirta (Kesämies Olavi)

Von Hertzen Brothers
Von Hertzen Brothers
Von Hertzen Brothers
Von Hertzen Brothers

 

Von Hertzen Brothers ylsi telttalavan keikallaan lauantain rock-genren pelastajaksi. Vakuuttavassa vireessä olevalla bändillä on uuden levyn myötä takataskussaan niin vakuuttava nippu huippubiisejä ettei turhia kappaleita tarvitse soittaa jonon jatkona. Tuoreen levyn viisut kuulostavat maukkailta – kansainvälisiltä. Osassa vanhemmasta materiaalista on tukevampaa skebaa mutta ennemminkin vanhoja voi jättää pois setistä hyvien uusien tieltä. Von Hertzen Brothers täyttää vaivatta jo isommankin lavan. Ja lauluvoimaa löytyy, josses sentään.

New day rising ja You know my name sekä törkeän kova Sunday child nostivat teltan yleisöä nirvanaan. Trouble kuulosti muiden rinnalla raskaalta, pelkästään hyvällä tavalla. Rauhallisempana ’telttabiisinä’ Prospect for escape oli paikallaan mutta ainoa hienoinen ’ohilaukaus’ , 60-lukulainen poppisbiisi Dreams olisi voinut jäädä väliin. Aitoa kesäfiilistä, tietty. Von Hertzen Brothers vakuutti ripeällä otteella ja hyvällä fiiliksellä. Jos Hold Me Up -nostatuksen kaltaiset viisut eivät vakuuta isommassa maailmassa, on se kumma! Von Hertzen Brothers ansaitsee suuren suosion – täysin kansainvälistä meininkiä.

Telttalavalla nähtiin lisää progeen kallellaan olevaa rock-henkisyyttä maineikkaan Kingston Wallin kunniaksi järjestetyllä tribuuttikeikalla. Kuten tavallista, tribuuttitapahtumilla on taipumus paisua ja lähteä lapasesta. Samaa voi sanoa Kingston Wall Freakout -häppeningistä. Lavalla oli parhaimmillaan kahdeksan soittajaa – kolme kitarista ja kaksi rumpalia! Varsinkin laulajan  tonttia oli vaikea täyttää. Olavi Uusivirta oli ok mutta Kärtsy Hatakka ’aivan väärässä paikassa’. Mikko von Hertzen oli vokalisteista paras, varsinkin sydämet sulattanut Shine on me oli vakuuttava esitys. Elli Haloo oli mukana kahdella biisillä, varsinkin rytmikkäämpi I feel love sopi Ellin suuhun mainiosti. Vakuuttavin esitys oli kuitenkin Sakari Kukon fonisoolo Shine on me -kappaleessa – Ruisrockin viikonlopun sykähdyttävin yksittäinen sooloesitys!

Timo Kämäräinen hoiti kitaristin tonttia onnistuneesti. Kokonaisuus paisui kuitenkin paikoin liian suureelliseksi – varsinkin kun Kingston Wall luotti aikoinaan rockin pyhään kolminaisuuteen. Tilaisuus oli kuitenkin lämminhenkinen  ja innostunut. Vaikka toteutus ei ollut paras mahdollinen, ajatus oli täyttä kultaa. Kiitos. Kauan eläköön Kingston Wall.

 

Ruissin lauantain örinät;

ööööööö, heavy? rock? Metallisemmasta musiikista ei havaintoa. Tuiminta riffiä löytyi Von Hertzen Brothersin vanhemmasta materiaalista. Asenteen puolesta sylki lensi kireimmin paperi T:n suusta.

 

Ruissin lauantain tanssittajat;

– Pharrell Williams (funkahtava maailmantähti oli odotettu vieras – kansalla riitti rakkautta ja tanssi-intoa miehen keikan aikana. Auringossa kylpevä väenpaljous nautti supertähdestä sujuvasti päivänvalossakin).

– Axwell Ʌ Ingrosso (Ruisrockin tämän vuoden Niittylavan tärisyttäjästä ei liene epäilystä. Ruotsalainen house-akti laittoi tanssibileet pystyyn ja kansa nautti paksusta biitistä pitkälle yöhön. Niittylavan savipohja tanssahteli juhlijoiden tossujen alla)

– Galantis (Tanskalasien MØ:n korvannut ruotsalainen Galantis laittoi bileet pystyyn Ruissin telttalavalla. Yleisön palaute kertoi että Galantis ei ollut ’vieras’ vieras)

Pharrell Williams
Pharrell Williams

laru10

laru12

Ruissin lauantain ilopilleri;

– Roope Salminen & Koirat (Käsittämätön energiapurkaus, Roope Salminen on uusi ”Kummeli-Silvennoinen”)

– Kasmir (Jo oli rakkautta ja hyvää tuulta ilmassa. Kasmir suorastaan leijaili onnesta ja kansa komppasi. Kesäkumibiisi sytytti rantalavan edustan metsäpalomaiseen roihuun)

– Jenni Vartiainen (Jos ei suoranainen ilopilleri, niin todellinen ’Lady Cool’. Jaksaa hymyillä ja nauttia)

laru3

Ruissin väkevin ’psykedeelinen krautrock-invaasio;

– Teksti-TV 666 (Hämmentävä meluvalli ja vielä asenteella soitettuna!)

Teksti-TV 666
Teksti-TV 666

Lauantain soundtrack;

– Von Hertzen Brothers – Sunday child

– Pharrell Williams – Happy

– Kingston Wall Freakout – Shine on me

– Jenni Vartianen – Duran Duran

– Olavi Uusivirta – Kauneus sekoittaa mun pään

– Kasmir – Rumaa

– Disco Ensemble – We might fall apart

– Sanni – 2080-luvulla

– Atomirotta – Aurinkoon

laru6

laru13

laru14

laru15

laru2

laru1

Stand up - Ilari Johansson
Stand up – Ilari Johansson

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone