Antti Hautalehto -dekkarin taustalla on tositarina – ”köyhät hampuusit äkkirikastuivat huumekuriireina”

christian-ronnbacka-16

Dekkaristi Christian Rönnbacka julkaisi viidennen Antti Hautalehto –romaanin.

Elisa Kirjassa tällä viikolla julkaistussa Kaikki mikä kiiltää –kirjassa tyhjätaskut pikkurikolliset ajautuvat huumekuriireiksi ulkomaiselle rikollisliigalle. He käyttävät  palkkioksi saamansa rahat leveään elämään.

”Heillä on enempi pätäkkää kuin työttömillä pikkuhampuuseilla pitäisi olla. He matkustavat ympäriinsä ja aina Brasiliaan saakka. Lopulta he saavat peräänsä KRP:n ja ulkomaisen ammattitappajan. Kirjassa haetaan vauhtia ulkomailta, mutta varsinainen säpinä käydään Porvoossa ja Loviisassa”, Christian Rönnbacka valaisee.

Rönnbacka paljastaa, että tarinan lähtökohta perustuu tositapahtumiin. Vastaavanlainen poliisioperaatio on tapahtunut Suomessa, mutta enempää hän ei voi entisenä rikospoliisina asiaa avata.

”Tarina on herkullinen. En ymmärrä, miksi tapaus ei ollut aikoinaan esillä julkisuudessa. Muistaakseni suomalaiset henkilöt saivat vankeustuomiot. Olen pantannut ja kehitellyt kyseistä tarinaa, että miten sen voisi hyödyntää.”

Uudessa Hautalehto-dekkarissa ajojahti jatkuu hamaan loppuun saakka ja mukana on kidutusta ja väkivaltaa.

”Ahneus ja petos ovat kirjan kantavia teemoja. Ja tietysti loppuammuskelu pitää olla jokaisessa Hautalehdossa. Tässäkään kirjassa sitä ei lopulta voinut välttää”, Rönnbacka toteaa.

Kaikki mikä kiiltää on saatavissa Elisa Kirjasta. Kirjakauppoihin teos saapuu lokakuun alussa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone