Rocktähti Liam Reilly kuoli äkillisesti kotonaan – muistetaan myös Euroviisuista

Irlantilainen rock-laulaja Liam Reilly, 65, on kuollut äkillisesti, BBC uutisoi. Suru-uutisen on vahvistanut hänen perheensä.

Lausunnon mukaan Reilly menehtyi äkillisesti, mutta rauhallisesti kotonaan uudenvuodenpäivänä. Kuolinsyytä ei toistaiseksi tiedetä.

Reilly tunnetaan parhaiten irlantilaisen poprock-yhtye Bagatellan laulajana. Vuonna 1978 perustetun yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat Second Violin, Leeson Street Lady ja Summer in Dublin.

Reilly sai mainetta myös sooloartistina. Hän sijoittui toiseksi toiseksi Eurovision laulukilpailuissa vuonna 1990 laulullaan Somewhere in Europe. Kilpailun voitti Italian Toto Cutugno kappaleella Insieme: 1992.

Hän sävelsi Irlannin edustuskappaleen vuoden 1991 Euroviisuihin. Kim Jacksonin esittämä kappale Could It Be That I’m In Love sijoittui 10. sijalle.

Irlantilaisen U2-yhtyeen Bono on kertonut pitäneensä Bagatellea eräänlaisena esikuvanaan uransa alkuaikoina. Hän kertoi toivoneensa, että heistä tulisi jonain päivänä vähintään yhtä suosittuja kuin maanmiehistään.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone