Reijo Mäen Tolvana oli kesän myydyin kotimainen kaunokirja – kirjamyynti kääntyi nousuun

Kirjakauppaliiton mukaan koko viime vuoden miinukselle painunut kaunokirjallisuuden myynti kääntyi kasvuun suurimmissa kirjakaupoissa tammi-kesäkuussa 2019.

Tietokirjallisuuden myynti kasvoi tammi-kesäkuussa 6,7 %. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden myynti säilytti asemansa, sen sijaan pokkareiden ja oppikirjojen myynti laski reilusti, ja kirjojen kokonaismyynti painui 1,4 % miinukselle.

Kesän myydyin kotimainen kaunokirja oli Reijo Mäen Tolvana. Tietokirjallisuuden myyntikärkeä piti edelleen Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni. Kirja on pysytellyt myydyimpien kirjojen joukossa jo pitkälle toista vuotta.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden myydyin kirja kesä-heinäkuussa oli Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja. Kärkeen kipusivat myös Neropatti-kirjoista tunnetun Jeffrey Kinneyn Maailman parhaan kaverin päiväkirja sekä tubettajien Miklun ja Mmiisaksen teokset. Kesäpokkareiden myyntisuosikiksi nousi Juha Vuorisen After Sun – sinun perääsi.

”Kirjamyynti on perinteisesti painottunut syksyyn, ja vasta käynnistyvä kirjasyksy uutuuksineen ja tapahtumineen näyttää lupaavalta”, toteaa Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

Kirja-alan järjestöt julistivat elokuun alussa syysloman lukulomaksi. Hankkeella halutaan kannustaa perheitä lukemaan yhdessä ja matkustamaan kirjan siivin.

Lähde: Kirjakauppaliitto

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone