Red Carpet -elokuvafestivaali käynnistää leffasyksyn – tässä festivaalin tärpit!

red carpet 17

Red Carpet –festivaali järjestetään tänä viikonloppuna 31.8.–3.9. Hyvinkäällä. Festivaali juhlii kotimaista elokuvaa ja tuo elokuvien tekijät ja yleisön yhteen. Tapahtuman on ideoinut näyttelijä Antti Luusuaniemi.

Tässä Mesta.netin menovinkit Red Carpet -viikonlopun varalle. Lue myös aiempi juttu festivaalista.

  • Juhlaennakoissa on kaksi odotettua elokuvaa: Visa Koiso-Kanttilan täyspitkä esikoisohjaus Kaiken se kestää sekä yksinhuoltajan angstia huokuva komedia Yösyöttö. Molemmat näytökset ovat lopuumyytyjä.
  • Lyhytelokuvien ystäville on tarjolla muun muassa 100 lasissa -rallielokuvan ensi-ilta. Lyhärissä kiteytyvät EM-tason rallicross-kuski Riku Tahkon päätähuimaava ajotaito, suomalaisten rakkaus moottoriurheilua kohtaan sekä Hyvinkään kaupungin kauneus. Kinoma-teatteri 31.8. klo 12. ja 19. Molempiin näytöksiin on vapaa pääsy.
  • Vuosituhannen vaihteen kotimainen kassamagneetti Pahat pojat palaa isolle valkokankaalle ”Entisten nuorten toivenäytöksessä”. Aleksi Mäkelän ohjaama leffa on neljänneksitoista katsotuin kotimainen elokuva. Laakkonen-teatteri, 2.9. klo19:00 
  • Näyttelijänäkin mainetta niittänyt Olavi Uusivirta on yksi tämän hetken valovoimaisimpia ja kysytyimpiä artisteja Suomessa. Asia saa vahvistuksen, kun Uusivirta kapuaa lavalle ja laittaa rokkivaihteen silmään. Keikka on osa Red Carpet festivaaliklubien lauantain ohjelmistoa. Taustabändiksi nousee lavalla Marzi Nyman & Red Carpet All Stars. Wanhan Villatehtaan sisäpiha klo 19. alkaen.
  • Festivaalin päätöspäivä sunnuntai on omistettu lapsiperheille. Perhepäivässä lavalle nousevat suosikkihahmot Kikattava Kakkiainen & MC Citykani, Risto Räppääjä sekä Tatu ja Patu. Wanha Villatehdas 3.9. Klo 10-15.
  • Hyvinkään Hämeenkadulla sijaitsevien Julia- ja Kinoma -elokuvateattereiden välille katetaan festivaalikatu. Ruoka- ja juoma-anniskelun lomassa tarjoutuu mahdollisuus tavata näyttelijöitä ja elkuvantekijöitä. Festivaalikadulle on vapaa pääsy. Auki kello 22:een.
  • Mikäli et pääse paikalle, Elisa Viihde streamaa tapahtumat Facebook Liveen. Koosteen Red Carpet Actors Studion haastattelusta voit myös katsoa Elisa Viihteen Aitiosta myös tapahtuman jälkeen.

Edellä oli vain murto-osa festivaalien tarjonnasta. Koko ohjelmakartta löytyy osoitteesta www.redcarpetfilmfestival.fi

Katso Jalmari Helanderin ohjaama mainosfilmi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone