Raumanmeren Juhannus jatkuu ainakin 10 vuotta – jatko Raumalla epävarmaa

RMJ henri juvonen

Suomen suurimaksi juhannusfestivaaliksi jälleen kasvanut Raumanmeren Juhannus jatkuu ainakin kymmenen seuraavan vuoden ajan. Tällä hetkellä on kuitenkin epäselvää, pidetäänkö RMJ tulevaisuudessa Raumalla vai jossain muualla.

Raumanmeren Juhannuksen tavaramerkin omistava SK Festivals Oy on tehnyt tapahtuman nimen käytöstä kymmenen vuoden sopimuksen festivaalin kahtena viime vuonna järjestäneen WKND Festival Oy:n kanssa.

Rauman kaupunki ei ole kuitenkaan vielä päättänyt, antaako se festivaalin tapahtuma-alueen Otanlahdessa RMJ:n käyttöön vai ei.

”Olemme tehneet kahden viime vuoden aikana mittavan työn tauolla olleen Raumanmeren Juhannuksen elvyttämiseksi. Olemme rakentaneet laadukkaan ja turvallisen tapahtuman ja siirtäneet sen menneisyyden varjoista kaikilla mittapuillaan nykyaikaiseksi maailmanluokan festivaaliksi”, toteaa RMJ:n promoottori Hardi Loog.

Loog toteaa, että hänellä ei ole tietoa siitä, pidetäänkö festivaali jatkossa Raumalla vai ei.

”Haluaisimme järjestää RMJ:n vanhassa tutussa paikassaan Raumalla. Kaupunki ei ole kuitenkaan vielä päättänyt, myöntääkö se paikan vuokraoikeuden meille vai haluaako se pitää alueen varattuna jollekin toiselle taholle, Loog kertoo. – Kaikista mieluiten pitäisimme RMJ:n Raumalla, mutta jos emme saa vuokraoikeutta, joudumme valitettavasti viemään festivaalin ensi juhannuksena muualle”, Loog pahoittelee.

RMJ palasi 2016 vuosien tauon jälkeen alkuperäiseen paikkaansa Rauman Otanlahteen.

Kuv: Henri Juvonen

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone