Raskasta Joulua 2 / Ragnarok Juletide

raskasta joulua 2

Raskasta Joulua -kiertue on levittänyt raskaampaa heavy-joulun sanomaa jo vuosikymmenen ajan. Tottahanraskasta joulua 2 menestys on tallennettu myös levylle. Marko Hietala, Tony Kakko, Juha-Pekka Leppäluoto, Ville Tuomi, Tommi Salmela, Anthony Parviainen, Pasi Rantanen, Ari Koivunen ja kumppanit henkivät metallihuumaa tuttuihin jouluhumppaklassikoihin. Tosin edellisille levyille on tuhlattu jo parhaat pukkihitit, Raskasta Joulua 2 etenee hieman vieraampien jouluhehkutusten avulla.

Meno on ylevää ja heavypitoista, siitä kiitos. Varsinkin levyn avaavat Marko Hietalan Taika joulun pohjoisen ja Jouluvaellus antavat mukavasti pukille (ja muorille) kyytiä. Myös T.Kakon henkäilemä Ilouutinen tuo aattoiltaan iloista potkua. Ruotsin naisvahvistus, Elize Ryd, soutaa ja huopaa oman viisunsa ruotsin puheella mutta kovinkaan kummoista jouluhenkeä ei ole ilmassa.

Ainaisten lasten joulu on hieno viisu. Lisäksi Pasi Rantasen vokaalisuorituksessa on tuhdisti tunnetta. Antti Rainion Kristallikehto on suhteellisen turha rynkytys vaikkakin ylevää tuuletusta. Oi jouluyö sujuu jo turhankin lyijynraskaiden tunnelmien alla ja Petteri Punakuono saa sekavaa kyytiä skebanakittajien innostuessa sooloilemaan vailla päätä tai häntää. Onneksi Ari Koivusen poikakuoromaisen kirkas ääni lähettää Ensimmäinen joulu -kappaleen suoraan maata kiertävälle radalle.

Samaan aikaan julkaistu englanninkielinen jouluheavyhumppa-albumi Ragnarok Juletide onnistuu edellistä ragnarok juletideparemmin. Levy on kautta linjan iloluontoista ja hyväntuulista raskaan joulun tuuletusta. Myös vokaaleita vedetään pääosin useamman miehen kokonaisuuksina joten homma pelittää ylevämmin kuin kotimaankielisellä kiekolla. Erityisesti pukkia lyövät persiille ilakoivan hurmoshenkinen sinfoniametallinen The first noel, törkeän tyylikäs Here on the hay (Heinillä härkien kaukalon) sekä Elize Rydin ja Tony Kakon vaikuttava Christmans is here.

Myös Jarkko Aholan puhkumat Sylvia’s song (Sylvian joululaulu) ja White christmas ovat aivan pakollisia aattotunnelman raskauttajia. Varpunen jouluaamuna vedetään läpi jouluaaton raskaimpana versiona! Ja jössses kun Christmas has come irtoaa korkealta ja kovaa – jos ei pukilta heru näillä eväillä lahjoja niin on kumma. Ragnarok Juletide on mainio levy, josta riittää iloa niin nykyisen kuin tulevienkin aattoiltojen piristykseksi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Kun tällaisia levyjä tulee mieleen, tulee äkkiä selväksi, miksi metallin suosio hiipuu. Kun raskaampaa musiikkia ujutetaan joka paikkaan, siitä tulee aivan ”liian” suosittua nuorisolle. Raskas rokki jää ”vanhusten” musiikiksi ja niin metalli palaa jälleen kerran undergroundiin. Hyvä niin.

    Kaikki kunnia silti levyllä oleville muusikoille ja laulajille. Perheelle on pakko saada leipää ja joululahjoja.

Kommentit suljettu.