Puscifer: Money Shot

Tool ja A Perfect Circle -pomomies Maynard James Keenan hämmästytti fanejaan vuonna 2007 julkaisemalla nimellä Puscifer albumin ’V is For Vagina’. Hämärä elektroninen musiikki vaikutti sisäpiirivitsiltä mutta ’vitsi’ on elänyt ja kehittynyt kolmanteen tulemiseensa. Money Shot yhdistelee tummia sävyjä, elektronisia rytmejä ja rockin karheutta. Puscifer on jonkinlaista synkän elektronisen popin, tumman ambientin, darkwaven ja indierockin hybridi-iloittelua, josta löytyy myös kohtalokkaita industrial-kaikuja. Darkwave-shoegazea?

Alavireinen, tumma fiilis ottaa helposti mukaansa. Puscifer on suoraan verrannollinen Coil-nimiseen synkistelijään. Myös Dead Can Dance -vaikutteita on havaittavissa. Vaikka kitara jää sivuosaan, sähköisellä kielisoittimella on vahva rooli. Välillä Maynard James Keenan kaivaa fiiliksiä aina mustahuulisynkistelyn ja post punkin jäämistöstä. Arvoituksellinen Grand canyon yhdistää mainiosti elektronisen puolen ja synkän kitarahapuilun, kenkään tuijottamisen merkeissä. Utuisen rytmikäs ambient-indie löytää Carina Roundin äänestä loistavan ’etäännyttäjän’. Levyn nimibiisi on kiekon sähköisintä rypistystä – kuin Mike Pattonin Fantomas. The arsonist on kuin saksalaisen Wolfsheimin tuotantoa. The remedy löytää mainion post punk -skebavaihteen. Smoke and mirrors vaikuttaa Depeche Moden Dave Gahanin synkemmältä ’ranteet auki’ -persoonalta.

Tool-pomon indie/dark ambient/shoegaze -synkistely on genrevapaata ja paikoin rock-vapaata tummuudessa piehtarointia. Rokkarin ominaisuudessa kitaralle on kuitenkin annettu hienovarainen mutta vahva sivurooli. Yksinkertaisesti lumoavan kiehtovaa albumia kehtaa suositella ennakkoluulottomalle hahmolle, joka ei pelästy hämyistä indie-ambient -kuvastoa tai synkistelevää syntikkaa. Ennakkoluulottomuus on parasta musiikin polttoainetta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone