Provinssi 2017: Provinssi alkoi upeassa säässä – ”The Killers kertoi saunoneensa ennen keikkaa”

87584930

Ihmisten juhla, Provinssi, on avannut kolmipäiväisen festivaalin upeassa säässä. Se näyttää myös ottaneen vankan otteen viikonlopun ohjelmatarjonnan runsaudensarvesta. Vaikka erityisesti Axelin ja Slashin retkueen viikonloppuinen konsertti näkynee jonkin verran Provinssin kävijämäärässä, festivaali ylittää komeasti kävijätavoitteensa myös tänä vuonna. Törnävänsaarelle odotetaan kolmen päivän aikana yhteensä 60 000 juhlijaa.

Provinssin torstaina tunnelma oli hyväntuulinen, mutta odottava. Päivän suurimpia vetonauloja olivat suosionsa aallonharjalla elävä Haloo Helsinki!, vienossa myötätuulessa lasketteleva The Killers, uraansa lopetteleva Die Antwoord ja länsinaapurista tuleva Sabaton, mistä kaksi ensin mainittua keräsivät päivän suurimmat yleisöt. Uudella amfiteatterilavalla esiintynyt Ismo Alanko yksin ja Soundi-teltassa kesäiltaa päättänyt Pariisin Kevät houkuttelivat myös paikalle lavakapasiteettia enemmän yleisöä.

858573

Lavalla Haloo Helsinki!

868494

Päivän pääesiintyjä, The Killers, oli saanut mahdollisuuden viettää laatuaikaa Seinäjoella ennen keikkaansa. Kuumasta Las Vegasista saapuva yhtye oli saanut pikaperehdytystä muun muassa saunan ja grillauksen saloihin ennen esiintymistä. Laulaja Brandon Flowers (kuvassa yllä) puolestaan esitteli lavalla suomen kielen taitojaan. Bändi aloitti keikkansa kenties maailman kuuluisimman kielioppivirheen sisältävällä hitillä Human. ”Are we human or are we dancer?” kaikui myös toistamiseen pimenevässä illassa, Brandon Flowersin esittäessä kappaletta myöhemmin pelkän pianon säestyksellä. Väkevää aloitusta seurasi Spaceman ja Somebody Told Me, minkä jälkeen siirryttiin molemmin puoliseen kohteliaisuuden tilaan. Bändi ja yleisö tekivät parhaansa saadakseen toisensa viihtymään, mutta seesteisyyden aiheuttamat karstat poltettiin varsinaisesti vasta encoressa ja erityisesti viimeisenä kuullussa Mr. Brightsidessa.

The Killersin lopetettua raskaus- ja salamakertoimia nosti Sabaton, minkä teatraalisuudella kuorrutettu junttaus rytmitti pataljoonan torstain pakettiin. Nokkamies Joakim Brodén on eittämättä keksinyt konseptin yhdistää mahtipontinen konseptimetalli ja iskevät melodiat tavalla, jossa ei ärräpäitä säästellä (if you know what I mean). Bändin tahdissa jaksoi puida nyrkkiä vielä varsin moni, vaikka Woodland stage ei äärimmilleen täyttynytkään. Kiuas jätettiin kuumaksi, perjantaina on päivä uusi.

Provinssialue oli jälleen hieman uudistunut. Viiden ominaisuuksiltaan erilaisen lavan lisäksi paikalla on paljon aktiviteettia benjihypynsä maailmanpyörään ja polkuveneajeluun. Visuaalista herkkua tarjoaa aluetaide ja makunystyröitä voi hemmotella monipuolisella ruokatarjonnalla.

Teksti: Tomi Asuintupa

Kuvat: Rob Loud ja Sami Mutka

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone