Provinssi 2016, Rammstein täytti kaikki toiveet – lue tunnelmat ja katso kuvat

rametu

Provinssi 2016, lauantai 2.7.

Lauantain pääesiintyjä Rammstein sinetöi Provinssissa niin festivaaliyleisön kun järjestäjän unelmat. Toivottu vieras houkutteli paikalle 31 000 juhlijaa. Päätöspäivä oli loppuunmyyty ja samalla rikkoontui Provinssin yhden päivän yleisöennätys. Kokonaisuutena Provinssi houkutteli kolmessa päivässä 71 000 kävijää.

Teutoniheavyn kuningas Rammstein aloitti shownsa lähes ajallaan. Lavan reunalle ilmestyi minuutista lähtölaskentansa kohti nollaa aloittanut digitaalinen kello. Numero kerrallaan se viritti yleisöä kohti puolitoistatuntista ilotulitusta. Kaikki Rammsteinin nähneet tiesivät mitä odottaa. Lavan yläosa alkoi syöstä punaista savua, kangas putosi, show oli alkanut!

Rammsteinin musiikki on yhdistelmä tapahtumarikasta visuaalista ja musiikillista määräävää voimaa. Samaan aikaan siinä ei ole mitään tanssittavaa, mutta silti musiikin käskyttävä rytmi tanssitti Provinssissa varmasti muitakin kun yhtyeen musiikkiin vihkiytyneitä. Tulipatsaat, räjähteet, kosketinsoittaja Christian Lorenzin nöyryytys ja monet muut elementit olivat ennallaan. Keikan alkupuoli meni kirjaimellisesti lämmitellessä ja parhaat musiikilliset paukut oli säästetty puolivälistä eteenpäin. Mein Herz Brennt, Links 2 3 4, Ich Will ja Du Hast -nelikko nosti tunnelman äärimmilleen. Till Lindemanin suomeksi kuultu pyyntö ”kädet ylös” kajautti taivaalle silmänkantamattoman nyrkkimeren. Laulajaa seuratessa ei voi kuin ihmetellä, miten mies voi uhkua testosteronia mutta olla samaan aikaan vanhan, nöyrän ja murtuneen oloinen.

Encorena kuullut Sonne ja Amerika virittivät festivaaliyleisön laulamaan. Keikka päättyi Engeliin, joka vihellyksineen jätti haikean olon. Nöyrä mies astui lavan eteen ja sanoi: ”Kiitos paljon!” En yhtään ihmettelisi, vaikka Rammstein pysyisi Provinssin toivotuimpana festivaaliyhtyeenä vuodesta seuraavaan.

(Teksti Tomi Asuintupa, Foto J.A.Kaunisto)

ram1

ram2

ram3

ram4

ram5

ram6

ram7

ram8

ram9

ram10

ram11

 

ram13

ram14

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone