Poski poskea vasten herättää kiinnostusta Saksassa

Viviane Blumenscheinin dokumenttielokuva Poski poskea vasten (Mittsommarnachtstango, Midsummer Night’s Tango) on kerännyt Saksassa ensi-iltaviikollaan lähes 11 000 katsojaa, joka on poikkeuksellisen suuri katsojaluku dokumenttielokuvalle Saksassa. Berliinin ensi-ilta myytiin loppuun. Elokuvaa levitetään Saksassa 50 kopion voimin ja sillä on jo useita ennakkoon loppuunmyytyjä näytöksiä tiedossa.

Saksan toiseksi suurimmassa verkkojulkaisussa Spiegel Onlinessa suomalainen tango ja Poski poskea vasten -elokuva on saanut suuren huomion.

Kyseessä on saksalais-suomalais-argentiinalainen yhteistuotanto. Elokuva on kiertänyt yli 20 kansainvälistä elokuvafestivaalia ympäri maailman. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa Espoo Cinessä 2013, jonka jälkeen elokuvaa esitettiin elokuvateattereissa. Elokuvan kotimainen tuottaja on Illume Oy / Pertti Veijalainen ja elokuvassa esiintyy monia suomalaisia tangotähtiä mm. Reijo Taipale ja M.A. Numminen. Yhteistyötahona on ollut mukana myös  YLE TV1.

Poski poskea vasten on humoristinen musiikkidokumenttielokuva, joka on täynnä keskikesän huumaa ja pohjoisen yötöntä yötä. Onko tango sittenkin syntynyt Suomessa kuten Aki Kaurismäki väittää? Kolme muusikkoa Buenos Airesista lähtee Suomeen tutkimaan asiaa. 

(Illume, Ses.fi)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

  1. Poikani oli ensi-illassa Berliinissä ja paikalliset hekottelivat kuulemma ihan tosissaan ja hänen mielestään hassuissakin paikoissa. Ei kuulemma haitannut vaikka Suomesta piirtyi ’pultsarikuva’.

  2. Hienosti tehty, menin aivan lankaan tähän ”vanhaan” maailmaan ja kuvittelin ensin että tämä on oikeasti tehty joskus 60-70-luvulla, ladoineen kaikkineen.
    Tosin jäi miettimään, että ollaanko Argentiinassa todella noin mustasukkaisia ja fanaattisia tämän tangon kanssa, ja vaikka sekin oli varmasti tässä hieman karrikoitu, niin näin jalkapallokisojen aikaan ei kyllä epäile etteikö sitä älyvapaata fanaattisuutta löytyisi latinalaisesta Amerikasta myös tässä asiassa.