Pohjolan laki -sarjan tähti Iida-Maria Heinonen ihastui näyttelemiseen jo pikkulapsena: ”Esitin talonyhtiömme juhlissa pupua”

Iida-Maria Heinonen ihastui näyttelemiseen jo varhaislapsuudessaan. Uudessa Pohjolan laki -sarjassa hänet nähdään pääroolissa.

Lakimaailmaan sijoittuva Pohjolan laki julkaistiin joulun alla Elisa Viihde Viaplayssa.

Muun muassa Syke-sarjasta ja Juice-elokuvasta tuttu Heinonen esittää sarjassa juristi Eeva Bensonia, jonka perheyrityksessä puhaltavat uudet tuulet isän äkillisen kuoleman jälkeen. Mahtisuvun kulissit rakoilevat ja avioliitto Lauri Tilkasen esittämän Matti Pohjola kanssa ajautuu kriisiin.

Pohjolan laki -sarjassa nähdään oikeustapauksia, joista osa perustuu tositapahtumiin.

”Lakimaailmasta oli minulla ennestään tarttumapintaa lähinnä amerikkalaisista lakisarjoista ja elokuvista. Rooliin valmistautuessa kävin katsomassa käräjäoikeuden istuntoja ja se osoittautuikin todella tärkeäksi, koska todellisuus istontosaleissa on hyvin toisenlainen kuin esimerkiksi Kova laki -sarjassa”, Iida-Maria Heinonen kertoo puhelimen välityksellä.

Heinosen mukaan oli kiinnostavaa näytellä Eevan hahmoa, koska tämän elämässä on kaksi asetusta. Eeva on kotioloissa herkkä ja tunteellinen, mutta oikeussalissa hänestä kuoiriutuu kova lakinainen, joka piilottaa tunteensa.

Ennen kuvausten alkua Heinonen tapasi juristeja ja tutustui heidän työhönsä.

”Kysyin heiltä esimerkiksi, että miten tunteita näytetään käräjäsalissa. Esiintyykö Suomessakin amerikkalaisista lakisarjoista tuttua painostamista ja todistajan murtamista? Minulle kerrottiin, että sitä esiintyy hyvin vähän Suomessa, koska sitä pidetään täällä epäammattimaisena.”

juttu jatkuu…

Kokonaisuutena Heinoselle muodostui hyvin asiallinen ja inhimillinen kuva lakimaailmasta.

”Istunnoissa aistin jotenkin sen, että kaikki ovat yhteisellä asialla ja yrittävät saada sovittua asiat keskenään. Mutta, aina kun tehdään tv-sarjaa, pitää kärjistää ja keskittyä hetkiin, joissa taistellaan toisiaan vastaan.”

Heinonen kokee työnsä parissa suuria täyttymyksen hetkiä. Hienointa näyttelemisessä on hänen mukaansa se, kun saa heittäytyä vieraisiin maailmoihin.

”Muistan esittäneeni alle kouluikäisenä talonyhtiömme juhlissa pupua sukkahousut päässä. Teimme paljon esityksiä lapsena. Muistan lapsuudestani sen vapauden tunteen, kun pääsin heittäytymään johonkin kuviteltuun maailmaan. Se koukutti ihan pienestä pitäen.”

Heinosella on selkeä työminä. Hän viihdy parrasvaloissa vapaa-ajallaan.

”En tykkää olla esillä omana itsenäni. Välillä tuntuu vaikealta mennä teatteriesityksen jälkeen loppukiitoksiin, koska silloin minun pitää luopua roolistani ja olla yleisön edessä omana itsenäni.”

Pohjolan laki on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa. Lue lisää alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone