Pirjo Heikkilä ja Jarkko Lahti tähdittävät koiramaista komediasarjaa: ”Vastaavaa ei ole tehty Suomessa pitkiin aikoihin”

Komediasarja Ei Haukku haavaa tee julkaistiin toukokuun alussa Elisa Viihde Aitio -suoratoistopalvelussa.

Koko perheelle suunnatussa komediassa Pitkäsen perheen anoppi Anna Jäämeri (Hannele Lauri) palaa kuolleista poikansa perheen luo löytökoira Haukun ruumiissa.

Kauhukseen perheenäiti Maria huomaa olevansa ainoa ihminen, joka pystyy näkemään anoppinsa ja kommunikoimaan tämän kanssa.

”Ensireaktioni oli, että tämähän näyttää aivan oikealta tv-sarjalta. Jälkikäteen totesin, että sarja on hyvä ja meidän ei tarvitse hävetä mitään”, Marian roolissa nähtävä Pirjo Heikkilä toteaa.

Vaikka kyseessä on puhdasverinen ja raisu tilannekomedia, niin ohessa sivutaan vakavampia aiheita, kuten isättömyyttä, teini-iän kasvukipuja ja ruuhkavuosien riittämättömyyttä.

Myös perheenisää esittävä Jarkko Lahti on tyytyväinen lopputulokseen.

”Kaikki ikäryhmät lapsista teineihin ja ruuhkavuosiaan eläviin vanhempiin on huomioitu sarjassa jaksokohtaisesti”, Lahti sanoo.

”En muista milloin viimeksi Suomessa on tehty vastaavaa hyväntuulista perhekomediaa. Luulen, että koronan myötä tällaiselle sarjalle löytyy enemmän tilausta kuin vuosiin.”

Juttu jatkuu kuvan alla

EiHaukkuHaavaaTee_Haukku_HeikkiläPirjo

Oman haasteensa kuvauksiin toi se, että sarjan keskeisenä hahmona on Haukku-koira. Haukkua esitti kolme koiranäyttelijää Rocky, Alex ja Sandra. Kuvauksissa olivat mukana myös koirien omistaja ja kouluttaja.

Jokaisella näyttelijällä oli taskuissaan koiranruokanappeja, joilla Haukku palkittiin kohtausten jälkeen.

Koiran mukana olosta huolimatta yhden kohtauksen tekemiseen oli käytettävissä normaali määrä kuvausaikaa.

Heikkilän mukaan koiran koulutusta oli todella mielenkiintoista seurata. Esimerkiksi, miten sen sai haukkumaan tai nuolemaan kermat kakun päältä

”Monesti riitti jännitettävää, että ehtiikö kouluttaja opettaa koiralle tempun ajoissa. Joskus oli koirasta kiinni, että saadaanko joku kohtaus purkkiin. Tykkään eläimistä todella paljon, joten oli ihanaa näytellä koiran kanssa.”

juttu jatkuu…

ei haukku jarkko

Jarkko Lahti muistelee, että yhtä isoja yhtä isoja eläinrooleja on tehty viimeksi Suomessa Susikoira Roi- ja Ruusun aika -sarjoissa.

”Näytteleminen on hyvin erilaista, kun mukana on lapsia ja eläimiä, kuin että kaksi aikuista näyttelee keskenään. Mutta se on juuri homman suola.”

Heikkilä ja Lahti muodostavat oivan komediapariskunnan. Heikkilä kehuu kollegaansa superammattilaiseksi, joka teki töitä keskittyneesti ja täysillä, vaikka päivät venyivät ja väsymys alkoi painaa kaikkia.

”Sain kunnian tehdä töitä kahden kovan komedian tekijän Pirjo Heikkilän ja Hannele Laurin kanssa. Heidän kanssa oli ilo näytellä. Komedian tekeminen vaatii kovaa rytmitajua. Se on lajityyppinä hyvin haastava”, Lahti toteaa.

Kulunut kevät on ollut hyvin poikkeuksellinen koronan takia. Vaikka näyttelijän työt loppuivat maaliskuussa kuin seinään, Lahti ja Heikkilä eivät ole jäänee toimettomiksi.

Heikkilä lukee loppukevään aikana äänikirjoja ja edessä häämöttävät jo kuvaukset.

”Onnelan neljännen kauden kuvaukset alkavat juhannuksen jälkeen. Odotan niitä kovasti. On ihanaa nähdä taas ihmisiä ja päästä näyttelemään.”

Lahti on käyttänyt aikaansa käsikirjoittamiseen ja ohjaussuunnitelmien tekemiseen. Hän näkee karussa tilanteessa ripauksen hyvääkin.

”Tässä on menty laikka punaisena vuositolkulla ja välissä on ollut vain lyhyitä lomapätkiä Henkilökohtaisesti tämä seisahtuminen pisti ison kelan liikkeelle. On tullut mietittyä, että mikä elämässä on tärkeintä.”

Ei haukku haavaa tee -sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Elisa Viihde Aitio -palvelusta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone