Pink Floyd -legenda ei lämpene nettimusiikille "Voinko mennä kauppaan ja napata ilmaisen telkkarin?"

Entinen Pink Floyd -basisti ja lauluntekijä Roger Waters tuntee olevansa etuoikeuttu synnyttyään vuonna 1943 eikä 1983, koska nuorten muusikoiden on vaikea tulla toimeen nykypäivänä.

Waters kertoo The Times -lehdelle, että musiikkibisneksestä on tullut ”varkaiden paratiisi”, kun ihmiset kuuntelevat musiikkia ilmaiseksi verkossa.

Waters on käärmeissän siitä, että kokonainen sukupolvi on luonut ajatuksen, että musiikin pitää olla ilmaista. Häntä kuvottaa, että monelta muusikolta kynitään viimeinenkin sentti.

– Miksi sitten kaikkea ei voisi saada ilmaiseksi? Sitten voisin kävellä kauppaan ja sanoa ”pidän tästä televisiosta” ja kävellä ulos sen kanssa, Waters vertaa.

Waters kuuluu Britannian rikkaimpien muusikoiden joukkoon. The Richest laski hänen omaisuudekseen 202 miljoonaa euroa viime vuonna.

– Olen vihainen, vaikka se ei muuta elämääni millään tavalla, hän summaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

 1. Kun puuseppä tekee puiston penkin, maksammeko puusepälle royalteja joka kerran kun penkillä istutaan?

 2. Jooh kyllä joskus 60-luvulla muutamassa viikossa väsätyllä levyllä pitää saada rahastettua ainakin 50 miljoonaa min. Ja oikeuksien pitää jatkua 300 vuotta.

  On ihan oikein että muusikonkin pitää ansaita rahansa esiintymällä yleisölle, eikä vain elämällä jostain levymyynnistä. Levy on ennemminkin mainos jolla houkutellaan väkeä keikoille.

  Ymmärrän kyllä vastarinnan sillä onhan se huomattavasti mukavampaa vaan myydä levyjä kuin keikkailla.

 3. Et voi mennä, mutta voit mennä ostamaan telkkarin, laittaa sen päälle ja katsella ilmaiseksi lukuisia kanavia, jotka tarjoavat elokuvia, sarjoja, dokumentteja ja uutisia.

  Kaupallisilla kanavilla kaikki rahoitetaan mainonnalla. Ei ne sarjojen tekijät valita etteivät saisi tarpeeksi rahaa.

  Musiikin kanssa menet kauppaan ja ostat puhelimen tai läppärin ja maksat 9,90€ / kk spotifyta ja artistit valittavat.

 4. Pink Floyd ei ole laitevalmistaja, vaan sisällöntuottaja..
  Täysin verrattavissa sarjoihin mitä tv näyttää ilmaiseksi.

  Ja ottaen huomioon kaikki maailmassa nälkään kuolevat lapset, eikö Pink Floydin jäsenet ole tienanneet ihan tarpeeksi rahaa?!?!

 5. TV ei näytä yhtään mitään ilmaiseksi. Sisällöstä maksetaan joko altistumalla mainoksille tai sitten pulittamalla yle-maksua tai kuukausimaksua maksukanavista.

  Waters ei tuossa valittanut omasta puolestaan, vaan uudempien muusikkosukupolvien puolesta, joiden toimeentulo, ainakin jos keskittyvät floud-tyyliin tekemään kunnianhimoisia albumikokonaisuuksia eivätkä keikkailemaan jatkuvasti, on vaikeaa.

 6. Maailma ja musiikin kuunteleminen muuttuu, eikä Pink Floydissa soittaminen anna pätevyyttä ymmärtää tätä muutosta. Vanha levymyyntiin pohjautuva malli on ollut laskussa jo kauan eikä ainoa syyllinen ole internet, vaikka sitä onkin helppo syyttää. Tietenkin artistin tulee saada korvaus työstään, mutta onko satojen miljoonien omaisuus nk. Käypä korvaus?

 7. Kyllä Rogerin ja kirjoittajien vertaukset ovat nyt aika ontuvia ja eivät vastaa sitä mistä on kysymys.

  Ja eihän Roger puhunut itsestään vaan muista. Harva bändi nykyään pääsee käsiksi tuollaisiin omaisuuksiin.

  Selvää on kuitenkin se, että ilmaisia lounaita ei ole, vaan kyllä ne tulot jostain tulevat. Toinen juttu on taas se menevätkö ne oikeisiin taskuihin.