Petteri Kilpi on tyytyväinen uuteen albumiin

Heviyhtye Kilpi julkaisi hiljattain kuudennen studioalbuminsa nimeltä Juggernautti. Kyselimme yhtyeen perustajan ja kitaristin Petteri ”Pete” Kilven ajatuksia uudesta levystä ja vähän muustakin.

Petteri Kilpi. Kuva: Mauri Laitinen.
Petteri Kilpi. Kuva: Mauri Laitinen.

1. Lähes kuuden vuoden levytystauko on nyt takana. Oliko tauko onnistunut ja alun perin suunniteltu?

Kyllä tauko oli ihan paikallaan. Kuitenkin oltiin kymmenkunta vuotta melko intensiivisesti touhuttu koko ajan kaikenlaista niin hieman alkoi olla takki tyhjä. Varsinkin kun tämän tyyliseen musaan ei sen suurempaa huutoa ollut kentältäkään enää niin ajateltiin ottaa iisisti. Monihan samaan aikaan samaan hypeen meidän kanssa tulleista oli jo ajat sitten heittäneet rukkaset naulaan.

Tauon pituus ei varsinaisesti ollut suunniteltu näin pitkäksi, mutta se ny vaan plompsahti… 🙂 . Ei meillä kuitenkaan keikoista taukoa ollut kuin runsaat puolitoista vuotta. Mutta tosiaan edellisestä levystä vierähti tovi pidempään.

2. Minusta uusi albumi Juggernautti on varsin onnistunut levy. Oletko itse tyytyväinen lopputulokseen?

Olen tosi tyytyväinen. Hyviä biisejä, hyviä soundeja, hyvä tuotanto ja jopa hyvin soitettu ja laulettu. Oon kyllä erittäin häpi 🙂 .

3. Juggernautilta löytyy vain yhdeksän kappaletta eli lyhyehkö levy. Tuliko albumista tarkoituksella tämän pituinen vai eikö kappaleita vain syntynyt enempää?

Kappaleita on viimeistelyä vailla valmiita edelleenkin varmasti noin kahteen levyyn. Eli ei siitä ollut kyse. Mutta me pidetään tuosta vanhasta vinyyli LP mitasta koska se on aivan riittävä pitkäsoitolle. Sen jaksaa yhdellä istumalla kuunnella kokonaan läpi.

4. Olette jo ehtineet jonkin verran keikkailla uuden albumin ilmestymisen jälkeen. Miten bändi ja uudet biisit on otettu livenä vastaan?

On kyllä otettu mukavasti vastaan. Ja esim. DBTL:n keikka oli ihan huikea tuossa hiljan. On ollut mukava huomata että ei meitä kokonaan oltu unohdettu ja varmasti siitä lienee meitä itseämmekin osin kiittäminen kun kuitenkin ensimmäisen kuluneen kymmenen vuoden aikana ollaan jaksettu painaa ympäri suomineitoa lähemmäs neljäsataa keikkaa.

5. Oliko Maya Liittokivi itsestään selvä valinta duetoimaan Kielletyillä teillä -kappaletta Taagen kanssa?

Ollaan jo vuosia pyöritelty mielessämme, että joku duetto vois olla nasta veto joskus. Maya kun kuuluu tähän kaveripiiriimme niin hän siinä nyt päällimmäisenä on mielessä ollut. Kun äänitettiin tuota biisiä niin mulla oli koko ajan sellainen fiilis, että jotain tästä nyt puuttuu eikä oikein istu hanskaan niin kuin pitäisi. Sitten mulla välähti, että perkele, josko tästä tehtäisiin se duetto ja huusin Taagelle laulukoppiin idean. Hän totesi, että tämähän olisi loistava siihen tekstinsäkin puolesta.

No, noin 15 sekuntia sen jälkeen lähetin Mayalle tekstarin että tuuks laulaa yhden dueton uudelle K-lätylle ja siitä toiset 15 sekuntia niin tuli vastaus että ”joo” 🙂 …vasta sen jälkeen laitoin hänelle biisin demoversion jotta tietää mitä pitäisi laulaa ja sen jälkeen sovittiin äänityspäivä.

6. Juggernautin lyriikat käsittelevät rakkautta ja ottavat myös kantaa hulluun maailmanmenoon. Näistä asioista taitaa riittää sanottavaa loputtomasti?

No juu. Mistä sitä sitten pitäisi laulaa? Puutarhan hoidosta tai torpan seinän maalaamisesta!? Kai nuo on ne melko universaalit aiheet, nyt ja aina.

7. Vinyyli elää uutta tulemista ja niitä myydään paljon. Onko Kilven suunnitelmissa julkaista omat albuminne vielä joskus vinyyliformaatissa?

Joo, kyllä me siitä juteltiin, että voisi olla aikas kiva juttu. Mutta ei oikein ehditty tässä rytäkässä tonkia faktoja käsiin mitä sellaisten painaminen kustantaa jne. Kun kuitenkin tuli taas kiire lopussa että saatiin lätty kesäksi ulos. Katotaan josko sitten seuraavan kohdalla tai tai tai… Jotain muuta. Meillä on tuossa muutamia ideoita vireillä.

8. Mitä yhteistä on Judas Priestin kappaleella Dragonaut ja Kilven kappaleella Juggernautti?

Orkesterin koko eli rummut, basso, kaksi kitaraa ja laulu. Eroja sitten on enemmänkin. Meillä on perkeleesti paremmat kitarasoundit, ja soundit yleensäkin Juggessa kuin tuossa. Ja tietty meillä parempi biisi 😀

…muuten, mua on aina ihmetyttänyt Priestissä, niin suuri ja tärkeä vaikuttaja kuin se mulle onkin, että niillä on levyillä yleisesti tosi tökeröt kitarasoundit varsinkin studioalbumeilla. Niiden pitäis tulla tänne Suomeen äänittämään seuraava levy kun täällä osataan tuo juttu laajalla rintamalla melkoisesti mehevämmin.

Toim. Petri Kipinä

Kuva: Mauri Laitinen

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone