Pekka Vahvanen palaa Yle Perjantaihin – ohjelmassa puhaltavat uudet tuulet

Yle Perjantai -ohjelmassa puhaltavat uudet tuulet. Sean Ricksin (kuvassa vasemmalla) juontajapariksi palaa toimittaja-kirjailija Pekka Vahvanen (oik.).

Vahvanen juonsi Yle Perjantaita kahden ensimmäisen vuoden ajan, mutta sitten hänen piti lähteä kirjoittamaan tietokirjaa Kone kaikkivaltias.

Puolentoista vuoden Perjantai-paussin aikana hän on myös matkustellut Keski-Euroopassa, kirjoittanut lehtijuttuja ja tehnyt Ylelle kymmenosaisen radio-ohjelmasarjan Huominen on huonompi. Nyt hän on taas valmis televisiotyöhön.

”Eihän minulla ole parempaakaan tekemistä perjantai-iltaisin. Ja jos Yleisradio antaa ruutuaikaa tällaisen konservatiivisen maalaisjuntin ajatuksille, niin ei kai siitä kannata kieltäytyä”, Vahvanen perustelee päätöstään Ylen tiedotteessa.

Yle Perjantain tuottaja Pasi Toivonen iloitsee Vahvasen paluusta.

”Pekka on itsenäinen ajattelija, joka uskaltaa kulkea myös ajatukselliseen vastavirtaan. Hänen mukanaan Perjantain journalismiin tulee entisestään lisää kontrastia.

Yle Perjantai on aiemmin lähetetty suorana Tampereen Työväen Teatterin Klubilta. Nyt lähetyspaikka siirtyy Tammerkosken kansallismaisemaan, Tampereen vanhan kirjastotalon entiseen lehtilukusaliin, jonne elokuussa avattiin Suomen muusikkojen liiton musiikkiklubi G Livelab Tampere.

Syksyn ensimmäisen Perjantain aiheena 13. syyskuuta on bodaus. Pekka Vahvasen juontama lähetys rakentuu Sanna Ihalaisen ohjaaman Perjantai-dokkarin Suomen vahvin nainen ympärille. Syksyn toisessa lähetyksessä Sean Ricks keskustelee vieraidensa kanssa lihansyönnistä: miten lihasta voitaisiin nauttia ilman syyllisyyttä?

Jatkossa Vahvanen ja Ricks juontavat Perjantain lähetyksiä vuoroviikoin.

Yle Perjantaita voi seurata suorana Yle Areenasta perjantaisin klo 16.30. Yle TV1:ssä ohjelma esitetään samana iltana klo 21.05, Perjantain tutulla ohjelmapaikalla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone